Direct naar de content

Wat houdt de kindregeling in?

De kindregeling bestaat uit hulp op 3 onderdelen:

1) Geldbedrag:
Afhankelijk van de leeftijd gaat het om een bedrag van minimaal 2000 euro tot maximaal 10.000 euro. Er wordt gekeken naar de leeftijd op 1 juli 2023. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming voor ieder kind die binnen de regeling valt. Meer informatie: https://kindregelingvoorjou.nl/.

2) Brede ondersteuning door de gemeente:
Kinderen en jongeren kunnen voor hulp terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld voor verwerking van emoties door de toeslagenaffaire of hulp bij een aanvraag voor de Jeugdfonds voor een hobby of sport. 16 jaar of ouder? Dan kan hij/zij zich zelfstandig aanmelden voor deze hulp. Anders samen met de ouder(s)/verzorger(s). Aanmelden kan via: meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl.

Voor kinderen van ouders die nog niet als slachtoffer erkend zijn door de Belastingdienst is er ook hulp. Voor kinderen onder de 18 jaar kan een ouder voor hulp mailen naar het meldpunt Kinderopvangtoeslag. Kinderen van 18 jaar of ouder kunnen contact opnemen met Welzijn Capelle. Let op: het gaat hierbij om reguliere hulp tot duidelijk is of je ouder erkend gedupeerd is.

Jongeren van 16 jaar tot 27 jaar kunnen ook contact opnemen met De Jonge Krijger. De Jonge Krijger is een organisatie die jongeren begeleidt naar werk, helpt bij het maken van een studiekeuze en hen helpt bij hun financiƫn. Contact opnemen kan telefonisch, via de mail, WhatsApp of het contactformulier op de website: https://jongekrijger.com/contact/

3) Aanvullende hulp:
Bijvoorbeeld hulp om te verwerken van wat de kinderen hebben meegemaakt. Of om hun talenten te ontwikkelen. Uitleg over deze hulp en meer informatie over de kindregeling staat op de website https://kindregelingvoorjou.nl/.