Direct naar de content

Schuldhulp voor jongeren van de Toeslagenaffaire

Er is speciale schuldhulp voor gedupeerde jongeren van de Toeslagenaffaire. Het aanbod is voor jongeren van 18 jaar en ouder met recht op de kindregeling. E die schulden hebben die moeilijk zijn op te lossen. Dat is het geval als je niet binnen 3 jaar je schulden kan betalen. DUO-schulden vallen hier niet onder.

Plan van aanpak

De casemanager van de gemeente bespreekt met je wat nodig is om een nieuwe start te maken. De casemanager zet dit in een Plan van Aanpak. Daarin staan dan de schuldhulp en wat je nog meer nodig hebt voor de toekomst. Denk aan hulp bij het vinden van werk of een opleiding.

Overzicht maken
Heb je schulden die je moeilijk kunt oplossen? Dan helpt Welzijn Capelle je daarmee. Samen maak je een overzicht van je inkomsten, uitgaven en schulden. De € 10.000 van de kindregeling telt hierin niet mee.

Betalen

Daarna helpt Schuldhulp van IJsselgemeenten je verder.  De Schuldhulpverlener maakt een voorstel voor terugbetaling aan de schuldeisers.

Gaan de schuldeisers akkoord? Dan regelt schulphulp dat je schulden worden betaald. Je hoeft dus zelf niets te betalen. De € 10.000 die je kreeg uit de kindregeling hou je zelf.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.vng.nl/nieuws/aanvullend-schuldhulpverleningsaanbod-voor-jongeren.

Iets voor jou?

Wil je hier gebruik van maken? Of heb je nog vragen? Neem contact op via: meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl.