Direct naar de content

Regeling voor ex-toeslagpartner

Het is een regeling voor ex-toeslagpartners van gedupeerde aanvragers van de kinderopvangtoeslag. Een toeslagpartner is iemand die meetelt voor de toeslagen.
Uw ex-toeslagpartner kan uw ex-partner zijn of iemand anders die op uw adres stond ingeschreven.

De UHT beoordeelt wie in aanmerking komt voor de ex-toeslagpartnerregeling. Erkend gedupeerde ex-toeslagpartners krijgen een beschikking en komen dan in aanmerking voor:

  • Een compensatie van €10.000,-
  • Een schuldenregeling
  • Brede ondersteuning door gemeenten
  • Aanvullende compensatie als er meer schade is dan €10.000. Dit moet de ex-toeslagpartner kunnen aantonen/aannemelijk maken.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden en een test of iemand in aanmerking komt.

Planning

Ex-toeslagpartners moeten zichzelf aanmelden bij UHT. De UHT gaat de eerste brieven op 30 september gaat versturen. Hierin worden ex-toeslagpartners uitgenodigd zich aan te melden.

Zodra de eerste brieven zijn verzonden, duurt het 4 tot 8 weken tot er een uitslag (beschikking) is. Brede ondersteuning van de gemeente is pas mogelijk als de ex-toeslagpartner erkend is. Dat betekent dat hij/zij een beschikking heeft ontvangen.

Later kunnen ook ex-toeslagpartners die geen brief hebben ontvangen en wel denken dat ze recht hebben op regeling zich aanmelden bij UHT.