Direct naar de content

Negatieve BKR-registratie verwijderen

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie kan ontstaan als u uw lening of schuld niet op tijd hebt terugbetaald. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Stichting BKR houdt een overzicht bij van de meeste leningen in Nederland. Dit overzicht heet het BKR-register.

Schulden afbetaald?

Als u een gedupeerde ouder of ex-toeslagpartner bent en uw schulden zijn afbetaald, moet de schuldeiser de negatieve BKR-registratie verwijderen.

Heeft u uw schulden zelf afbetaald? Dan moet u contact opnemen met uw schuldeiser. Vraag dan om de negatieve BKR-registratie snel te verwijderen. Vertel hen dat u gedupeerd bent, want dat weten ze misschien niet.

Als SBN de schuld betaalt, zal SBN de schuldeiser vragen om de negatieve BKR-registratie voor deze schulden direct te verwijderen.
Blijft de negatieve BKR-registratie toch in het BKR-register staan? Dan kunt u uw schuldeiser zelf herinneren dat het verwijderen van de negatieve BKR-registratie verplicht is.

Meer informatie

Voor meer informatie en voorbeeldbrieven kunt u terecht op www.herstel.toeslagen.nl/verder-zonder-schulden/bkr-registraties/