Direct naar de content

Hulp in de wijk

Wij merken dat veel mensen graag meer willen leren over administratie en financiën. Of dat ze vragen hebben over opvoeden of ontwikkeling. In Capelle zijn hiervoor meerdere mogelijkheden.

Hieronder een kort overzicht van waar u terecht kunt.

  1. Stichting Welzijn Capelle voor hulp en advies bij onder andere financiële vragen.
    Bel naar: 010 – 707 49 00 (ma t/m vr van 9.00 – 16.00 uur) of mail naar hulpenadvies@welzijncapelle.nu. Klik hier voor meer informatie.
  2. Wijkwinkel voor bijvoorbeeld hulp bij het invullen van ingewikkelde formulieren, aanvragen voedselbank, vragen over uitkeringen, Jeugdfonds, zorgverzekering en gemeentelijke heffingen en toeslagen. Afspraak maken via: 010 – 707 49 00 of gewoon binnenlopen bij een wijkwinkel. Klik hier voor de locaties van de wijkwinkels en het admicafé.
  3. Vragenuur Budgetcoaches als u bijvoorbeeld het overzicht in uw administratie kwijt bent of niet weet of u recht heeft op bepaalde voorzieningen. Klik hier voor de locaties en tijden.
  4. Budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ via Stichting Welzijn Capelle. Deze training is gratis. Klik hier voor meer informatie en de data van de trainingen in 2023.
  5. Budgetcoach via Samen010. Een vrijwilliger helpt graag uw geldzaken weer op orde te krijgen. Klik hier voor meer informatie. Ook deze hulp is gratis.
  6. Inloopspreekuren Jeugdgezondheidszorg via het Centrum voor Jeugd en Gezin. Hier kunt u vragen stellen aan de Jeugdverpleegkundige over de ontwikkeling van uw kind tot de leeftijd van 4 jaar. Klik hier voor locaties en tijden. Zij zijn ook te vinden in de KinderLabs. Dit zijn fijne plekken voor kinderen (0 t/m 12 jaar) en ouders om leuke dingen te doen en te leren. Klik hier voor meer informatie. 
  7. Wilt u meer grip op uw eigen leven en van overleven naar bloeien? Klik hier voor informatie over de gratis Empowerment-training. Aanmelden via: hulpenadvies@welzijncapelle.nu.

De lijst hierboven is een korte opsomming. Het aanbod in de wijk is verschillend.

Wilt u meer informatie over het aanbod? Ga dan naar:
https://www.capelleaandenijssel.nl/hulp-in-de-buurt
of https://www.capelsewegwijzer.nl/.