Direct naar de content

Het maaiseizoen is begonnen!

Het maaiseizoen in het Schollebos is inmiddels begonnen. Na de winterperiode beginnen de temperaturen weer op te lopen en gaat het gras weer groeien. Om ervoor te zorgen dat plekken zoals het evenemententerrein toegankelijk blijven, wordt er weer regelmatig gemaaid.

Andere gebieden in het Schollebos, zoals de bermen en waterkanten, worden minder vaak gemaaid. Zo krijgen bloeiende kruiden de kans om hier op te komen. Wanneer deze gebieden toch gemaaid moeten worden, gebeurd dit in fases. Op die manier blijft er altijd voedsel achter voor bijen en andere insecten.

Schuilplaats voor dieren

Vorig jaar is de middenstrook bij het fietspad langs het Pannenkoekenhuis voor het eerst ook op zo’n zelfde manier gemaaid. Het gras kreeg de kans om lang te worden en al gauw stond de strook vol met bloeiende planten. Er werden vele vlinders gespot bij de middenstrook en ook vogels zoals fazanten wisten deze plek te vinden. Een deel van deze planten mocht zelfs in de winter blijven staan, zodat dieren zich hierin konden verschuilen. Een goede reden om dit jaar ook weer op deze natuurvriendelijke manier te maaien.