Direct naar de content

Bioblitz: welke planten, dieren en paddenstoelen zijn er in Capelle te vinden?

Vorig jaar is voor het eerst een zogeheten Bioblitz georganiseerd in Capelle aan den IJssel. Hierbij werd in de maand mei bijgehouden welke planten, dieren en paddenstoelen werden gevonden. Via de app ObsIdentify en de website waarneming.nl werden alle gevonden soorten geregistreerd. Het doel van deze Bioblitz was om te kijken naar wat er groeide en bloeide op de Maai-Mei-Niet plekken.

Doe je mee?

Dit jaar gaan we het grootster aanpakken: we gaan niet één maand lang, maar twaalf maanden lang aan de slag. Het doel van deze Bioblitz is om met zo veel mogelijk inwoners te kijken welke planten en dieren allemaal voorkomen in Capelle. Zo leren we niet alleen meer over de biodiversiteit, maar hopen we ook om inwoners te laten zien hoe bijzonder de natuur bij jezelf in de tuin, straat of wijk kan zijn. En hoe kleine aanpassingen in onze omgeving voor grote verschillen kunnen zorgen!

Start vanaf 1 april

De Bioblitz gaat officieel van start op 1 april 2024 (nee, dat is géén grapje) en loopt tot en met 31 maart 2025. Tijdens de Bioblitz zullen we ook samen naar doelen toewerken en worden elk seizoen de leukste en meest opvallende vondsten gedeeld. Houd dus goed de socials van de gemeente in de gaten om te zien hoe jij ook mee kan doen!

Kijk hier voor meer informatie.