Direct naar de content

Aankondiging: deurbezoeken voor hulp indienen private schulden

Het ministerie van Financiƫn wil graag in contact komen met gedupeerde ouders die private schulden hebben openstaan. Dat zijn schulden bij bedrijven zoals Bol.com, energiebedrijf, zorgverzekering en verhuurder. Dus geen schulden niet bij de overheid.

Deze schulden kunnen namelijk worden ingediend bij Sociale Banken Nederland (SBN). Deze schulden worden dan door SBN betaald. Het ministerie wil deze ouders bereiken en aanmoedigen om hun private schulden in te dienen. De gemeente kan hierbij helpen.

Gerechtsdeurwaarders doen de deurbezoeken. Zij weten welke schulden betaald kunnen worden via de schuldenregeling van de Belastingdienst. Ook weten ze dat het om een gedupeerde ouder gaat. Er worden geen extra gegevens gedeeld.

De verwachting is de dat gerechtsdeurwaarders in oktober langsgaan bij de ouders in Capelle. Dat gebeurt door gerechtsdeurwaarders van bijvoorbeeld Flanderijn, GGN en Syncasso.

Als u niet thuis bent, laten zij een flyer achter. Als u wil, kunt u dan voor hulp contact met ons opnemen of met Stichting Welzijn Capelle.