Nieuwsbrief: Week 20 - 17 mei 2019

Nieuwsbrief Gemeente Capelle aan den IJssel  Week 20 - 17 mei 2019

Week 20 - 17 mei 2019

Icoon Bekendmaking

Bekendmakingen 15 mei 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Koninklijke Onderscheiding voor aftredend voorzitter Jack Feleus

Koninklijke Onderscheiding voor aftredend voorzitter Jack Feleus

Burgemeester Peter Oskam heeft maandagavond 13 mei aftredend voorzitter Jack Feleus van tafeltennisvereniging  PITT’75 benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Icoon hardloper

19 mei: Buitendag in Park Hitland

Kom je zondag 19 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur ook naar de Buitendag in Park Hitland? Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het thema van de dag is Sport&Spel.

Foto van Dag van het Park man op paard

25/26 mei: Dag van het Park

Het is bijna weer zover. De dertiende editie van de Dag van het Park staat voor de deur. Op 25 en 26 mei is het Schollebos het toneel van 15e-eeuws spektakel tijdens hét familie-event van het jaar. Waan je in de wereld van stoere ridders en hun jonkvrouwen. 

Foto Burgemeester Peter Oskam

Column Burgemeester Peter Oskam

Elke 2e woensdag van de maand verzorgt burgemeester Peter Oskam een persoonlijke column in het programma Hitland Magazine op Radio Capelle. 
In deze column van mei blikt de burgemeester terug op de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Foto van de taart

Winkelcentrum De Terp 40 jaar

Een mooi feest afgelopen zaterdag in Winkelcentrum De Terp, dat op de kop af 40 jaar bestaat. Dat werd gevierd met onder meer een taart van 40 meter, waar bezoekers van mee mochten snoepen.

Raadslid Zinho Schelkers stelt zich voor

Raadslid Zinho Schelkers stelt zich voor

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Zinho Schelkers is raadslid van D66.

Raadslid Micle Jaliens stelt zich voor

Raadslid Micle Jaliens stelt zich voor

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Micle Jaliens is raadslid van Leefbaar Capelle.

Vergaderingen van de raadscommissies

Vergaderingen van de raadscommissies

In mei vergaderen de raadscommissies. Ook is er een Thema avond over de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp. Deze vergaderingen zijn openbaar.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.