Nieuwsbrief: Week 14 - 05 april 2019

Nieuwsbrief Gemeente Capelle aan den IJssel  Week 14 - 05 april 2019

Week 14 - 05 april 2019

Bekendmakingen 3 april 2019

Bekendmakingen 3 april 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Wethouder Wilson met de Belangengroep Gehandicapten

Ongehinderd-app gestart

Tijdens een bijeenkomst bij de Belangengroep Gehandicapten Capelle heeft wethouder Marc Wilson de Ongehinderd-app in gebruik genomen. Hiermee zet Capelle een flinke stap naar een nog toegankelijkere gemeente voor mensen met een beperking. De app biedt een actueel overzicht van de toegankelijkheid van publieke locaties, waaronder later ook van gemeentelijke gebouwen.

Ben van Waarde

Even voorstellen: Ben van Waarde!

Ik heb slechts twee wensen: oud worden en jong blijven! Daarom maak ik dankbaar gebruik van de activiteiten en hulpmiddelen in Capelle. Welke dat zijn deel ik graag met jullie. Op mijn persoonlijke Facebookpagina zet ik elke week ervaringen, activiteiten en weetjes die mij helpen bij het ouder worden. Volgt u mij?

Burgemeester Oskam en Kinderburgemeester Oukbih

25 jaar Obs De Tweemaster

Vorige week vierde Obs De Tweemaster in Oostgaarde haar 25-jarig bestaan met leuke activiteiten. Kinderburgemeester Ilias Oukbih en burgemeester Oskam openden de laatste dag van een gezellige lustrumweek.

youtube film over afval opruimen

Kaartenactie voor een nette buurt

Zwerfafval op straat en hondenpoep bij de speeltuin: twee veel gehoorde ergernissen van kinderen. Samen met leerlingen uit groep 8 van basisschool De Horizon ging wethouder Marc Wilson de wijk in om speciaal gemaakte kaarten te bezorgen. Met de actie willen de kinderen alle inwoners oproepen om samen met hen de buurt netjes te houden. Benieuwd wat je zelf kunt doen?

De Capelse Scholenvereniging wordt welkom geheten door Wethouder Dick van Sluis

Capelse Schoolvereniging adopteert het oorlogsmonument

Op dinsdag 2 april bezocht groep 8 van de Capelse Schoolvereniging het oorlogsmonument op begraafplaats Capelle-West. Zij adopteerde dit schooljaar het monument. De leerlingen stonden stil bij het belang van herdenken, luisterden naar de geschiedenis van het oorlogsmonument, droegen zelf nog enkele gedichten voor en legden een krans.

Icoon bijeenkomsten

Voor uw agenda

De komende tijd vinden er 3 bijeenkomsten plaats over de nieuwebouwplannen Hoven II, zonnepanelen en groene daken en gevels.

Raadsvergadering

Bent u Gast van de Raad op 15 april?

U kunt de raadsvergadering van 15 april meemaken! Meld u vandaag nog aan!

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.