Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwsbrief: Week 38 - 20 september 2018

Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Capelle aan den IJssel  Week 38 - 20 september 2018

Week 38 - 20 september 2018

Zaterdag CapelleBruijst!

Zaterdag CapelleBruijst!
Programma CapelleBruijst

Programma CapelleBruijst

Kom op 22 september naar het stadsfeest CapelleBruijst en de CentrumXpeditie. Een geweldig feest met allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten. Op de gemeentewerf is een mini-attractiepark voor kinderen. De toegang is gratis. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het programma op www.capellebruijst.nl.

Lees verder
Bekendmaking 19 september 2018

Bekendmaking 19 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, kennisgeving ontwerpbeschikking Machinefaabriek & Constructiewerkplaats B. Zwijnenburg B.V., ingebruikname gemeentegrond, Ontheffing art. 35 drank-& horecawet, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, evenementenvergunning, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Lees verder
Geef uw mening over onze online communicatie

Geef uw mening over onze online communicatie

Begin oktober starten we een nieuw onderzoek onder het Capelse Burgerpanel. Deze keer is de vraag: hoe kunnen we goed aansluiten bij uw online wensen? Vindt u de gemeentelijke informatie die u zoekt? Waar wilt u die vinden? Bijvoorbeeld op een website speciaal voor dat thema of op sociale media. Heeft u hierover een mening? Meldt u dan aan voor het Burgerpanel

Lees verder
Gooi buxus met motten in restafvalbak

Gooi buxus met motten in restafvalbak

Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. Opnieuw zijn in de regio zijn inmiddels veel buxusplanten aangevreten door de rupsen van de buxusmot. Lees hier wat je eraan kunt doen.

Lees verder
Minder parkeerplek rond gemeentehuis

Minder parkeerplek rond gemeentehuis

Vanaf donderdag 20 tot en met maandag 24 september is er minder perkeerplak rond het gemeentehuis. Omdat er op zaterdag 22 september een groot podium komt voor CapelleBruijst. Een geweldig feest met allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten. De dagen ervoor wordt er opgebouwd en de dagen erna bouwen we weer af.

We adviseren bezoekers met de fiets of het openbaar vervoer te komen!

Lees verder
Testen kleppen in waterkeringen

Testen kleppen in waterkeringen

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 september testen we de kleppen in de Blinkerttunnel en in de tunnel bij metrostation Capelsebrug. Dit kan enige verkeershinder opleveren.

Lees verder
Stem voor Gouden IJsselsteen 2018

Stem voor Gouden IJsselsteen 2018

Welk bouwproject levert volgens u de meest postieve bijdrage aan de verbetering van de stad? Kies uw favoriet van de 6 genomineerden voor "De Gouden IJsselsteen" op www.capellebouwtaandestad.nl/goudenijsselsteen. Wethouder Dick van Sluis maakt zaterdag 22 september de winnaar om 16.30 uur op het Vuykterrein.

 

Lees verder
29 september: Festival Schollevaar!

29 september: Festival Schollevaar!

Schollevaar bestaat 40 jaar en dat wordt groots gevierd met een festival op zaterdag 29 september. Op verschillende locaties in de wijk zijn er activiteiten, onder meer een kinderspeurtocht in het Schollebos, een vlooienmarkt, workshops, muziek, dans, optredens van bekende DJ’s enzovoort.

Maar ook de week voorafgaand aan het festival vinden tal van activiteiten plaats. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.festivalschollevaar.nl.

“Eenzaamheid is serieus groot probleem ”

“Eenzaamheid is serieus groot probleem ”

Wethouder Marc Wilson (Wmo) sluit zich aan bij de landelijke aanpak ‘Eén tegen eenzaamheid’. Van 27 september tot 6 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. In Capelle organiseren verschillende organisaties activiteiten zoals een High Tea op 3 oktober van 12.00 uur tot 14.00 uur aan de Beemsterhoek 339. U kunt u aanmelding bij het VrijwilligersInformatiePunt.

Lees verder
(Weg)werkzaamheden

(Weg)werkzaamheden

Momenteel vinden er diverse (weg)werkzaamheden plaats aan wegen, fiets- en voetpaden. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op en let op eventuele omleidingen.

Lees verder
Volg ons op Social Media

Volg ons op Social Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Lees verder

Snel naar: Nieuws gemeente > Nieuws Raad >

Twitter @Capelle_IJssel
Twitter @Capelse_Raad
FaceBook Facebook
Instagram Instagram