Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwsbrief: Week 41 - 12 oktober 2017

Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Capelle aan den IJssel  Week 41 - 12 oktober 2017

Week 41 - 12 oktober 2017

Capelle werkt aan…. Verkeersbrug 2e Terralaan (Pergolabrug)

Donderdag 19 oktober zal gestart worden met onderhoudswerkzaamheden aan de verkeersbrug 2e Terralaan. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van de bovenbouw, herstelwerkzaamheden aan de staalconstructie van de bovenbouw en herstelwerkzaamheden aan het voegwerk.

Lees verder

Asfalteren week 42, 43, 44

Van maandag 16 oktober tot maandag 30 oktober 2017 wordt een voetgangersoversteekplaats verhoogd aangelegd en repareren we het wegdek van diverse wegen in de gemeente. Binnenkort starten we hiermee. Afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden en de mate van verkeershinder wordt het verkeer via een andere route omgeleid. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning.

Lees verder
Regenboogontbijt op coming-outdag

Regenboogontbijt op coming-outdag

Vandaag vierde de gemeente Capelle aan den IJssel de internationale coming-out dag met het hijsen van de regenboogvlag, het oplaten van regenboogballonnen en een regenboogontbijt in het Van Cappellenhuis. De gemeente doet dat samen met meer dan 50 andere regenbooggemeenten in het land, het ministerie van OCW en Movisie.

Lees verder
Nieuw groen schoolplein voor Het Baken en de Catamaran

Nieuw groen schoolplein voor Het Baken en de Catamaran

Op dinsdag 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, is het nieuwe groene schoolplein van basisscholen Het Baken en de Catamaran geopend. Samen met IJsselkids en Speelwijs vormen zij het kindcentrum de Cormorant. Wethouder Josien van Cappelle (Duurzaamheid) was aanwezig om samen met een aantal leerlingen symbolisch de laatste boom te planten.

Lees verder
Tweede Huis van de Wijk in Schollevaar

Tweede Huis van de Wijk in Schollevaar

Schollevaar heeft sinds vandaag een Huis van de Wijk. Wethouder Ans Hartnagel verrichtte samen met wijkbewoners de officiële openingshandeling tijdens het openingsfeest. In het Huis van de Wijk kunnen wijkbewoners – jong en oud – elkaar ontmoeten. Ook kunnen ze er terecht voor vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Lees verder
Bekendmakingen 11 oktober 2017

Bekendmakingen 11 oktober 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, evenementenvergunning, standplaatsvergunning, verkoopvergunning vuurwerk, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, melding kappen vergunningvrije bomen, melding gebruik spandoeklocaties, voornemen tot- en uitschrijving uit de Basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Lees verder
Vergadering Wmo-adviesraad

Vergadering Wmo-adviesraad

De Wmo-adviesraad vergadert op dinsdag 17 oktober 2017 om 19.00 uur in Rijkckehove aan de Tsjaikovskistraat 1.

Lees verder
Vergaderingen van de raadscommissies

Vergaderingen van de raadscommissies

Op 23 en 24 oktober vergaderen de raadscommissies. Alle vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden deze vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. Hieronder treft u een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s vindt u in de raadskalender. U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen.

Lees verder
Capellenaren kiezen ontwerp Stadsplein

Capellenaren kiezen ontwerp Stadsplein

Tot en met 15 oktober a.s. kunnen Capellenaren via www.centrumxpeditie.nl kiezen voor één van de twee ontwerpen van het nieuwe Stadsplein. Het Stadsplein wordt, net als een groot deel van het Capelse centrumgebied, de komende jaren volledig nieuw ingericht. Woensdag 25 oktober wordt tijdens een gratis toegankelijke thema-avond ‘Capellenaren maken de stad’ in het Isala Theater bekend gemaakt hoe het nieuwe ontwerp eruit komt te zien.

Lees verder
Volg de Capelse raad op Twitter!

Volg de Capelse raad op Twitter!

Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws rond de Capelse gemeenteraad? Alle nieuwsberichten van de Capelse gemeenteraad zijn te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte mededelingen (maximaal 140 tekens) kunnen versturen.

Ook op Facebook leest u regelmatig nieuws over de gemeenteraad!

Lees verder

Snel naar: Nieuws gemeente > Nieuws Raad >

Twitter @Capelle_IJssel
Twitter @Capelse_Raad
FaceBook Facebook
Instagram Instagram