Header image
Week 51 - 21 december

Vuurwerk tijdens oud en nieuw

Nog maar een paar weken en dan is het weer oud en nieuw. Samen met de politie, brandweer en buurtpreventie zetten we ons in om overlast van vuurwerk tegen te gaan, slachtoffers te voorkomen en schade te beperken. Ook zetten we extra handhavers in die op straat een oogje in het zeil houden.

Bekendmaking 20 december 2017

Bekendmaking 20 december 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Lancering vuurwerkcampagne

Leerlingen van het IJsselcollege en LMC Palmentuin (Rotterdam) lanceerden vandaag een campagne om aandacht te vragen voor de gevaren van vuurwerk. Dit deden zij samen met burgemeesters Oskam en Aboutaleb en oogarts Tjeerd de Faber. De leerlingen bedachten de campagnes zelf.

 

Vuurwerkoverlast en de inzet van handhavers

Vuurwerkoverlast en de inzet van handhavers

De Actualiteitenraad is bedoeld om raadsleden meer ruimte te bieden voor een kort onderling debat over een actueel onderwerp en vindt plaats op de avond van de raadsvergadering. De fractie van de ChristenUnie stelde tijdens de Actualiteitenraad van 18 december vragen aan het college over vuurwerkoverlast en de inzet van handhavers.

Inzameling kerstbomen

Inzameling kerstbomen

Op woensdag 10 januari 2018 kunt u uw oude kerstboom op 7 locaties in Capelle inleveren. Voor iedere ingeleverde kerstboom ontvangt u 50 eurocent. Houdt u rekening met een maximum van 20 bomen per persoon. Brengt u meer bomen, dan wordt de uitbetaling niet contant geregeld, maar krijgt u het bedrag op uw rekening gestort.

Capelle zoekt stembureauleden voor 21 maart 2017

Op woensdag 21 maart 2018 vinden de verkiezingen voor de Gemeenteraad plaats. Tegelijkertijd wordt ook het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) gehouden. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om op de stembureaus alles in goede banen te leiden.

Capelle investeert in kwaliteit huurwoningen

Capelle investeert in kwaliteit huurwoningen

Gisteren ondertekenden Hedy van den Berk bestuurder woningcorporatie Havensteder, wethouder Dick van Sluis en Cor Kievid van Stichting Huurdersraad Capelle (HRC) de nieuwe samenwerkingsafspraken over het woonbeleid. De afspraken zijn twee jaar geldig.

Laatste spreekuur ombudsman vervalt

Het laatste tweewekelijkse spreekuur van de gemeentelijke ombudsman van Capelle aan den IJssel in 2017 vervalt. Het Cultuurpodium Capsloc aan de Pelikaanweg 3, waar het spreekuur gehouden wordt, is op donderdag 28 december namelijk gesloten. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op donderdag 11 januari 2018 van 9.00 tot 10.00 uur.

Wethouders openen uitbreiding Anytime Fitness in bibliotheekgebouw Stadsplein

Wethouders openen uitbreiding Anytime Fitness in bibliotheekgebouw Stadsplein

Donderdagmiddag is het eerste gedeelte van het verbouwde bibliotheekgebouw feestelijk geopend door de wethouders Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) en Eric Faassen (Economische Zaken). In dit gedeelte komen twee zalen van Anytime Fitness als uitbreiding op hun locatie aan de Fluiterlaan. Op 8 januari komt ook de Bibliotheek zelf weer terug in het pand en tot aan de zomer volgen dan nog de Rabobank en een horeca-voorziening aan het Stadsplein.

Welstandsregels versoepeld

Zowel de bedrijventerreinen van de BIZ als meerdere Capelse woongebieden worden (deels) welstandsvrij. Dit betekent dat zonder welstandsadvies gebouwd of verbouwd mag worden. Hiermee geeft het college gehoor aan de uitkomsten van het burgerpanel over dit onderwerp.

Nieuws uit de gemeenteraad

Nieuws uit de gemeenteraad

De gemeenteraad vergaderde op maandag 18 december. U leest een beknopt verslag.

Vijf vragen aan raadslid Martin Ponte (PvdA)

Vijf vragen aan raadslid Martin Ponte (PvdA)

Martin Ponte is raadslid voor de PvdA. Hij geeft antwoord op vijf vragen over het raadslidmaatschap.

Herbestemming Hollandsch Diep 69

Het kantoorgebouw aan het Hollandsch Diep 69 wordt verbouwd tot een appartementencomplex. In dit gebouw worden 104 éénpersoonsstudio’s gerealiseerd voor starters op de woningmarkt die sterk op het openbaar vervoer georiënteerd zijn. Deze herbestemming zien wij als goede manier om de leegstand van kantoorpanden tegen te gaan. In het volle Capelle is dit een goede locatie om woningen voor starters te realiseren. Een dergelijk transformatieproject is ook volledig in lijn met onze duurzaamheidsambities omdat dit onnodig ruimte- en delfstoffengebruik beperkt.

Geef uw kind een lidmaatschap sport of cultuur voor Kerst

Geef uw kind een lidmaatschap sport of cultuur voor Kerst

Met Kerst is december een dure maand. Heeft u minder geld, maar wilt u wel een leuk cadeau voor uw kind waar hij lang plezier van heeft? Denk dan aan het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds en vraag een bijdrage voor het lidmaatschap van een sportclub, muziek- of dansles. De fondsen bieden vaak ook een bijdrage voor kleding of andere attributen, zoals bijvoorbeeld een bal, tennisracket of muziekinstrument. Een leuk cadeau voor onder de Kerstboom.

Complete zorgverzekering voor minima

Complete zorgverzekering voor minima

We vinden een goede gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. December is dé maand om over te stappen. We bieden u samen met VGZ het VGZ Rotterdampakket aan, speciaal voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Op www.ijsselgemeenten.nl kunt u zien of u met uw inkomen kunt deelnemen.

Extra geld met individuele inkomenstoeslag

Extra geld met individuele inkomenstoeslag

Heeft u al vijf jaar of langer een inkomen op bijstandsniveau? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u vrij kunt besteden. U vraagt de toeslag zelf aan.

Geldtips: regelingen voor laag inkomen

Geldtips: regelingen voor laag inkomen

Op www.capelleaandenijssel.nl onder ‘geldtips’ vindt u meer informatie over regelingen voor mensen met een lager inkomen op het gebied van zorg, wonen, vrije tijd, werk en inkomen. Onder de naam Kindpakket vindt u alle regelingen voor gezinnen met kinderen.

Volg de gemeente    Volg de raad