Header image
Week 50 - 14 december
Geef uw kind een lidmaatschap sport of cultuur voor Kerst

Geef uw kind een lidmaatschap sport of cultuur voor Kerst

Met Kerst is december een dure maand. Heeft u minder geld, maar wilt u wel een leuk cadeau voor uw kind waar hij lang plezier van heeft? Denk dan aan het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds en vraag een bijdrage voor het lidmaatschap van een sportclub, muziek- of dansles. De fondsen bieden vaak ook een bijdrage voor kleding of andere attributen, zoals bijvoorbeeld een bal, tennisracket of muziekinstrument. Een leuk cadeau voor onder de Kerstboom.

Complete zorgverzekering voor minima

Complete zorgverzekering voor minima

We vinden een goede gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. December is dé maand om over te stappen. We bieden u samen met VGZ het VGZ Rotterdampakket aan, speciaal voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Op www.ijsselgemeenten.nl kunt u zien of u met uw inkomen kunt deelnemen.

Bekendmaking 13 december 2017

Bekendmaking 13 december 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Nieuws uit de gemeenteraad

Nieuws uit de gemeenteraad

Op maandag 18 december vergadert de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

Extra geld met individuele inkomenstoeslag

Extra geld met individuele inkomenstoeslag

Heeft u al vijf jaar of langer een inkomen op bijstandsniveau? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u vrij kunt besteden. U vraagt de toeslag zelf aan.

Capelle trots op genomineerden vrijwilligersprijzen

De Capelse genomineerden die door de gemeente worden voorgedragen voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn bekend. Volgens de jury zijn de Dani Eldenstichting, het Capels Kindercollectief en het Energiecollectief Capelle de meest verrassende, grensverleggende en vernieuwende organisaties. Ria Hoes van Taalcoaching Capelle is de meest bijzondere vrijwilliger. Met ruim 80 aanmeldingen van hoge kwaliteit had de jury een lastige taak om een keuze te maken.

Geldtips: regelingen voor laag inkomen

Geldtips: regelingen voor laag inkomen

Op www.capelleaandenijssel.nl onder ‘geldtips’ vindt u meer informatie over regelingen voor mensen met een lager inkomen op het gebied van zorg, wonen, vrije tijd, werk en inkomen. Onder de naam Kindpakket vindt u alle regelingen voor gezinnen met kinderen.

Inzameling kerstbomen

Op woensdag 10 januari 2018 kunt u uw oude kerstboom op 7 locaties in Capelle inleveren. Voor iedere ingeleverde kerstboom ontvangt u 50 eurocent. Houdt u rekening met een maximum van 20 bomen per persoon. Brengt u meer bomen, dan wordt de uitbetaling niet contant geregeld, maar krijgt u het bedrag op uw rekening gestort.

Schoonmaakbeurt bruggen en visplaatsen

Schoonmaakbeurt bruggen en visplaatsen

In december en januari worden de dekken van 69 bruggen en visplaatsen in Capelle aan den IJssel schoongemaakt. Deze werkzaamheden dragen bij aan het behoud van de constructie en geven tevens een fraai en opgeruimd gezicht. Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden, die alleen stil liggen in de kerstvakantie, kunnen de bruggen en visplaatsen normaal worden gebruikt.

Voor uw agenda

De Wmo-adviesraad vergadert op woensdag 20 december 2017 om 14.00 uur in restaurant De Bank aan het Stadsplein 1.

Vuurwerkbril voor Capelse basisschoolleerlingen

Vuurwerkbril voor Capelse basisschoolleerlingen

Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag samen met handhavers en de stadsmarinier speciale vuurwerkbrillen uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 6 van de katholieke basisschool de Pieter Bas. De tweeling Roman en Dylan mocht de eerste bril in ontvangst nemen.

Vuurwerk

Nog maar een paar weken en dan is het weer oud en nieuw. Samen met de politie, brandweer en buurtpreventie zetten we ons in om overlast van vuurwerk tegen te gaan, slachtoffers te voorkomen en schade te beperken. Ook zetten we extra handhavers in die op straat een oogje in het zeil houden.

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de Raad!

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de Raad!

U kunt een raadsvergadering meemaken!  Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van 18 december te gast zijn. 

Nieuwe cultuurnota smaakt naar meer

Het Capels college wil ook de komende jaren blijven investeren in cultuur. Dat staat in de nieuwe cultuurnota. Het college beoogt een levendige stad waarin verbondenheid tussen Capellenaren ontstaat door culturele activiteiten, waaronder meer en vernieuwende evenementen. Behalve het culturele foodfestival Smaack en evenementen voor jongeren, komt er in 2018 ook eenmalig een groot stadsfeest. Voor dit feest trekt het college 50.000 euro uit.

Terugblik op de raadscommissies

Terugblik op de raadscommissies

In december vergaderden de raadscommissies. U leest een verslag. U kunt alle vergaderingen per spreker en per agendapunt terugluisteren via de raadskalender. In de raadskalender kunt u ook de (concept-)verslagen van deze vergaderingen nalezen en de vergaderingen per onderwerp en spreker beluisteren.

Vijf vragen aan raadslid Annelous van der Klauw (D66)

Vijf vragen aan raadslid Annelous van der Klauw (D66)

Annelous van der Klauw is raadslid voor D66. Zij geeft antwoord op vijf vragen over het raadslidmaatschap.

Registratie aanduiding politieke groepering

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt op grond van het bepaalde in artikel G 3, lid 5 van de Kieswet bekend, dat het centraal stembureau op 8 december 2017 besloten heeft tot inschrijving in het register als bedoeld in artikel G 3, lid 1 van de Kieswet van de aanduiding:

Volg de gemeente    Volg de raad