Header image
Week 5 - 31 januari
Bekendmakingen 29 januari 2020

Bekendmakingen 29 januari 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Testen 3e generatie ParkShuttle begonnen

Testen 3e generatie ParkShuttle begonnen

De eerste testfase van de vernieuwde ParkShuttle is begonnen. Het onbemande voertuig zal de komende periode testritten maken tussen metrostation Kralingse Zoom en de Fascinatio Boulevard, waarna het gebied wordt uitgebreid tot aan de Rivium 4e straat. Naar verwachting rijden de nieuwe shuttles nog voor de zomer weer volgens de dienstregeling.

75 jaar Vrijheid in Capelle aan den IJssel

75 jaar Vrijheid in Capelle aan den IJssel

Op 5 mei 2020 is het precies 75 jaar geleden dat heel Nederland is bevrijd. Dat vieren we uitgebreid in Capelle. Hier vindt u alle activiteiten op een rij. Organiseert u ook een activiteit, geef het aan ons door!

Afsluiting fietspad Fidelio

Afsluiting fietspad Fidelio

We sluiten we het fietspad aan de Fidelio van 30 januari tot en met 5 maart tussen 7.00 uur en 16.00 uur, zodat het verzorgingstehuis kan worden opgeknapt. 

Inloopavond nieuwe Rivium 17 februari

Inloopavond nieuwe Rivium 17 februari

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het gebiedspaspoort 2.0, waarin de kaders en randvoorwaarden voor de herontwikkeling van de wijk komen te staan. Nog voordat het college van burgemeester en wethouders de stukken in behandeling neemt, praten we u graag bij.

U bent van harte welkom op maandag 17 februari tussen 19:30 en 21:30 uur in het gemeentehuis (Rivierweg 111). Tijdens deze avond presenteren we nog geen plannen van ontwikkelaars. Wel geven we inzicht in het proces dat we hebben doorlopen, en wat u én ons de komende maanden te wachten staat. Meld u even per e-mail aan. 

Buurtbemiddeling Capelle van goede kwaliteit

Buurtbemiddeling Capelle van goede kwaliteit

Je goed voelen in eigen huis, dat wensen de Capelse buurtbemiddelaars voor iedereen. Dat sij goed werk leveren, is duidelijk. 70% van de burenconflicten waarin zij bemiddelen, sluiten ze positief af. Op 20 januari werd dat bevestigd met een kwaliteitscertificaat.

Valentijn: Capelle Love City

Valentijn: Capelle Love City

Traditioneel toveren we Capelle op 14 februari weer om in ‘Capelle Love City’. Op diverse plekken in de stad vieren we Valentijnsdag. Wie een bijzondere valentijnsboodschap, gedicht of foto instuurt, maakt kans op mooie prijzen. De inzendingen delen we via Facebook en de matrixborden.

Cadeautje voor mantelzorgers

Cadeautje voor mantelzorgers

Binnenkort stort de gemeente weer €25 op de Mantelzorgpas, als blijk van waardering. Mensen die langdurig onbetaald zorgen voor een Capellenaar, krijgen een  de pas als ze zich bij Welzijn Capelle aanmelden als mantelzorger. Met de pas kunnen zij aankopen doen bij aangesloten winkeliers en organisaties en krijgen ze leuke aanbiedingen.

Ben jij al klaar om aardgasvrij te wonen?

Ben jij al klaar om aardgasvrij te wonen?

Op zaterdag 8 februari organiseert de WoonWijzerWinkel een themadag ‘Aardgasvrij Ready’. Tijdens de themadag geven adviseurs van de WoonWijzerWinkel presentaties over hoe je je kunt voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, met ‘no-regret’ maatregelen. Dit zijn maatregelen die je kunt nemen, die in elke toekomstige situatie geschikt zijn. Je bent van harte welkom vanaf 9:00 uur en rond 13:00 uur ga je volledig geïnformeerd weer naar huis. Meld je wel even aan.

Huldiging Capelse sportkampioenen op 6 februari

Huldiging Capelse sportkampioenen op 6 februari

Op 6 februari om 19:00 uur zal wethouder Sport Harriët Westerdijk de Capelse sportkampioenen van 2019 huldigen in de raadszaal van het gemeentehuis. Voor hun prestaties van het afgelopen jaar krijgen wereldkampioenen en de Nederlands kampioenen een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon.

Bijeenkomst WOP Capelle-West

Bijeenkomst WOP Capelle-West

Bewonersbijeenkomst WOP Capelle-West 30 januari 2020, vanaf 20.00 uur in Buurtcentrum West, Willem Barentszstraat 3.

Familiedag van het Hersenletsel-Afasiecentrum

Familiedag van het Hersenletsel-Afasiecentrum

Hersenletsel raakt ook de mensen om de patient heen! Welzijn Capelle nodigt u uit voor de familiedag, op zaterdag 7 maart van 9.45 tot 14.30 uur in het Hersenletsel- Afasiecentrum, Linie 5a te Capelle aan den IJssel.

Buurtactie energiebesparing Middelwatering 13 februari

Buurtactie energiebesparing Middelwatering 13 februari

Wilt u uw wooncomfort verbeteren en op uw energierekening bespraren! Of wilt u meer weten over het vergroenen van uw tuin of dak? Kom naar de informatiebijeenkomst ‘Energiebesparing Middelwatering’ op donderdag 13 februari om 19:30 uur op de gemeentewerf  aan de Groenedijk 10 in Capelle aan den IJssel.

 

Capels kampioenschap Fifa’20

Capels kampioenschap Fifa’20

Vorge week was het Capels kampioenschap Fifa’20 voor jongeren van 12 tot 16 jaar zich bij Sportief Capelle. Na spannende  poulewedstrijden en een zinderende finale bleek Malik Esseboom de beste Fifa-speler. Het toernooi is een activiteit van het project Homebase.

Dynamic Tennis iets voor u?

Dynamic Tennis iets voor u?

Ben van Waarde zoekt teamgenoten voor Dynamic Tennis. Dit is een mix tussen tennis, badminton en tafeltennis. Je speelt met een licht tennisraket op een badmintonveld volgens de regels van het tafeltennissen met een zachte bal. Het spel is minder technisch en het tempo is iets rustiger. Ben houdt wel van een beetje competitie! Ga jij de uitdaging aan?

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

De komende periode vinden er diverse werkzaamheden plaats. Bekijk hier een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad