Header image
Week 49 - 07 december

Gratis Nieuwjaarsvoorstelling & Nieuwjaarsreceptie

Capelle luidt op 10 januari 2018 het nieuwe jaar in met de gratis Nieuwjaarsvoorstelling ‘Culturele reis door Capelle’ voor alle Capellenaren in het Isala theater. Reserveer uw gratis entree kaarten online of haal ze op bij het theater, op=op!

Lokale lasten in Capelle aan den IJssel ook in 2018 laag

Lokale lasten in Capelle aan den IJssel ook in 2018 laag

Woensdag bespreekt het Capelse college met de gemeenteraad de tarieven voor de lokale belastingen en leges voor 2018. Ook komend jaar dalen de lokale lasten in Capelle aan den IJssel. Een tweepersoons huishouden gaat in 2018 gemiddeld voor ozb, afvalstoffenheffing, en rioolheffingen € 19,– minder betalen dan vier jaar eerder Daarmee is de gemeente erin geslaagd om gedurende de gehele collegeperiode de lokale lasten voor Capellenaren laag te houden.

Bekendmaking 6 december 2017

Bekendmaking 6 december 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, vooraankondiging opstellen bestemmingsplan ‘toegangsweg Oeverrijk’, ingebruikname gemeentegrond, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, voornemen tot- en uitschrijving uit de basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Thema avond

Thema avond

Op dinsdag 12 december is er een thema avond. De aanvang is 20 uur.

Commissie bezwaarschriften

De commissie bezwaarschriften vergadert dinsdag op 12 december 2017 op het Werkplein, Fluiterlaan 431. Zij behandelt de volgende bezwaarschriften:

Capels college wil investeren in kwaliteit basisscholen

Capels college wil investeren in kwaliteit basisscholen

Het Capelse college wil tussen 2018 en 2023 ruim 17 miljoen euro uittrekken voor het verbeteren van in totaal 11 basisscholen. Dat staat in het strategisch huisvestingsplan onderwijs. Het betekent een mooie impuls voor het Capelse basisonderwijs.

Volg de gemeente    Volg de raad