Header image
Week 47 - 22 november

Collectieve zorgverzekering voor iedereen in Capelle, Krimpen en Zuidplas

De nieuwe collectieve zorgverzekering en premie van VGZ voor Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas is bekend: het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten. De verzekering is er voor iedereen, maar vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten. IJsselgemeenten sloot namens de deelnemende gemeenten een contract met zorgverzekeraar VGZ.

 

Bekendmakingen 21 november 2018

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Capelse Kindercollege tegen kindermishandeling

Huis van de Wijk Fascinatio geopend

Het was een feestje gisterenmiddag in Fascinatio. Aan de Fascinatio Boulevard werd het gloednieuwe Huis van de Wijk geopend. Wijkbewoners – jong en oud – kunnen elkaar hier ontmoeten. Ook kunnen ze er terecht voor vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Openingstijden gemeentehuis op 5 december

Op woensdag 5 december 2018 is het gemeentehuis van 8.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Wilt u langs komen? Maakt u dan een afspraak.

Woningproject ‘de Groene Oase’ opgeleverd

Alle 20 woningen van woningbouwproject de Groene Oase in Capelle zijn afgelopen maand opgeleverd. Iets meer dan een jaar geleden startte de Nederlandse Bouw Unie (NBU) met de bouw van de verschillende woningtypen net buiten het centrum van de stad. De Groene Oase ligt aan woonerf Patrijshof dat aansluit bij de omliggende straten; Fazantstraat en Merellaan.

Capelle volop in ontwikkeling

Met een stabiele en behoudende Najaarsnota 2018 blijft Capelle aan den IJssel een gedegen financiële koers varen. “We hebben een sluitende meerjarenbegroting en blijven goed op onze inkomsten en uitgaven letten,” zegt wethouder financiën Nico van Veen. De Najaarsnota 2018 is maandag door het college aangeboden aan de gemeenteraad.

Snoeien Schollevaar

Het snoeiseizoen loopt van half november tot half maart. Dit jaar snoeien we alleen in Schollevaar. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 maanden in beslag.

Terugblik gemeenteraadsvergadering

De gemeenteraad vergaderde op maandag 12 november. U leest een verslag op hoofdlijnen.

Raadslid Mels Landzaad stelt zich aan u voor

Mels Landzaad stelt zich aan u voor. Hij is raadslid voor de VVD.

Bent u Gast van de raad op maandag 17 december?

U kunt een raadsvergadering meemaken!  Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van 17 december te gast zijn. 

   

Skip to content