Header image
Week 46 - 15 november

Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas met de stoomboot weer aan in Capelle aan den IJssel! Rond 10.00 uur komt de Sint met 45 pieten en een heleboel pepernoten aan bij Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

Bekendmakingen 14 november 2018

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Denk & Doe mee!-fonds maakt Capelse initiatieven mogelijk

Vanaf donderdag 8 november is het voor het Capellenaren en Capelse organisaties mogelijk om voor een maatschappelijk initiatief ondersteuning aan te vragen bij het Denk & Doe mee!-fonds. De ondersteuning kan bestaan uit onder meer financiële middelen, hulp bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van vergunningen of het netwerken met andere Capelse initiatiefnemers. Capellenaren met een initiatief kunnen een bijdrage vanuit het Denk & Doe mee!-fonds aanvragen via www.denkendoemeefonds.nl.

Gemeenteraadsfracties reageren op de begroting 2019

In de begroting staat wat de gemeente gaat doen in 2019, wat dit kost en waarvan dit wordt betaald. De gemeenteraad beslist hoe het geld van de gemeente wordt uitgegeven. U leest de reacties van de gemeenteraadsfracties – met uitzondering van Groen Capelle – op de begroting.

De gemeenteraad heeft de begroting op 12 november besproken. U kunt de Begroting 2019 zelf bekijken via de raadskalender.

Raadslid Vanessa King stelt zich voor

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Vanessa King-De Hoog is raadslid voor Leefbaar Capelle.

Raadslid Elbert Raadsen stelt zich aan u voor

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Elbert Raadsen is raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks.

Installatie raadslid Breepoel voor de SP

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 12 november is de heer J.F. Breepoel geïnstalleerd.

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

   

Skip to content