Header image
Week 45 - 9 november
Vijf vragen aan raadslid Nico van Buren (CDA)

Vijf vragen aan raadslid Nico van Buren (CDA)

Nico van Buren is raadslid en fractievoorzitter van het CDA. Hij geeft antwoord op vijf vragen over het raadslidmaatschap.

Terugblik op de raadscommissies

Terugblik op de raadscommissies

In oktober vergaderden de raadscommissies. U leest een kort verslag van een aantal commissies. U kunt alle vergaderingen per spreker en per agendapunt terugluisteren via de raadskalender. In de raadskalender kunt u ook de (concept-)verslagen van deze vergaderingen nalezen.

Fraudeaanpak bijstand bespaart bijna 2,8 miljoen

Fraudeaanpak bijstand bespaart bijna 2,8 miljoen

De aanpak van fraude met bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van bijna 2,8 miljoen euro opgeleverd voor Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2016 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

Nieuws uit de gemeenteraad

Nieuws uit de gemeenteraad

Op maandag 13 november 2017 en dinsdag 14 november vergadert de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

Hij komt, hij komt…

Hij komt, hij komt…

Op zaterdag 18 november 2017 komt de stoomboot met daarop natuurlijk Sinterklaas rond 10.00 uur weer bij het Vuykpark in Capelle aan den IJssel aan.

Adverteren in de gemeentegids 2018/2019?

Adverteren in de gemeentegids 2018/2019?

Op dit moment start de gemeente samen met uitgeverij Akse Media BV met het samenstellen van de nieuwe gemeentegids, die naar verwachting in mei 2018 verschijnt.
Een vertegenwoordiger van Akse Media bezoekt de komende periode ondernemers in Capelle aan den IJssel om hen advertentieruimte in de gids aan te bieden.

Bekendmakingen 8 november 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, evenementenvergunning, standplaatsvergunning, ingebruikname gemeentegrond, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg verleend, dan wel in procedure zijn.

Volg de gemeente    Volg de raad