Header image
Week 43 - 26 oktober
Capelle kiest stadsplein met strakke lijnen

Capelle kiest stadsplein met strakke lijnen

2.512 Capellenaren hebben gestemd op één van de twee ontwerpen voor het nieuwe Stadsplein. 60% koos voor het ‘strakke lijnen ontwerp’ van Architectenbureau Sant en Co uit Den Haag. Een ontwerp met herkenbare abstractie met veel groen en rechtlopende waterbakken. Wethouder Dick van Sluis maakte de keuze van Capelle bekend tijdens een druk bezochte Themater-avond ‘Capellenaren maken de stad’ in het Isala Theater.

Stadsperformer gezocht!

Stadsperformer gezocht!

De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt een stadsperformer en roept Capellenaren op zich aan te melden. De stadsperformer volgt per 1 januari 2018 vertrekkend stadsdichter Miranda de Haan op, die de afgelopen twee jaar Capelse poëzie verzorgde bij verschillende Capelse evenementen. Een vakkundige jury buigt zich over de kandidaten en maakt in het nieuwe jaar de stadsperformer bekend.

Project Couwenhoek Wonen officieel van start

Project Couwenhoek Wonen officieel van start

Met het onthullen van het straatnaambordje ‘Anna Maria van Cappellenpark’ heeft wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) gisteren de bouw van het woningbouwproject ‘Couwenhoek Wonen’ in Capelle aan den IJssel gestart. De eerste 35 woningen van het project worden in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd. In totaal realiseert Heijmans Vastgoed 87 woningen waaronder eensgezinswoningen, patiowoningen, herenhuizen en vrijstaande woningen.

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

U kunt een raadsvergadering meemaken! Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van 13 november te gast zijn. De gemeenteraad bespreekt dan de Begroting 2018.

Nieuws uit de raadscommissies

Nieuws uit de raadscommissies

De komende weken vergaderen de raadscommissies. Alle vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden deze vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

De stelling van het CDA

De stelling van het CDA

Gemeenteraadsfracties reageren op de stelling van het CDA:

Wethouders en ambtenaren zouden pas 4 jaar na vertrek toezichthoudende functies mogen bekleden in door de gemeente opgezette organisaties

 

Asfaltonderhoud Hoofdweg, Hobo, Abram van Rijckevorselweg/Algeraweg (N210) en fietspaden

Asfaltonderhoud Hoofdweg, Hobo, Abram van Rijckevorselweg/Algeraweg (N210) en fietspaden

Vanaf maandag 30 oktober tot en met maandag 20 november 2017 wordt er asfaltonderhoud uitgevoerd op diverse locaties in de gemeente. Afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden en de mate van verkeershinder wordt het verkeer via een andere route omgeleid. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning waardoor de werkzaamheden kunnen worden uitgesteld.

Asfalteren week 42, 43, 44

Asfalteren week 42, 43, 44

Van maandag 16 oktober tot maandag 30 oktober 2017 wordt een voetgangersoversteekplaats verhoogd aangelegd en repareren we het wegdek van diverse wegen in de gemeente. Binnenkort starten we hiermee. Afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden en de mate van verkeershinder wordt het verkeer via een andere route omgeleid. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning.

Bekendmakingen 25 oktober 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, evenementenvergunning, ventvergunning, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, collecterooster, melding gebruik spandoeklocaties en kledinginzameling, verleend, dan wel in procedure zijn

Volg de gemeente    Volg de raad