Header image
Week 42 - 19 oktober

Vervangen voetbruggen Wingerd

Op maandag 30 oktober 2017 wordt gestart met de vervanging van de 2 bruggetjes (locatie brug noord, brug zuid) aan de Wingerd. Tijdens de werkzaamheden wordt één noodbrug geplaatst. In de laatste week van november 2017 zijn de bruggen, behoudens de anti-sliplagen, gereed voor gebruik

Vergaderingen van de raadscommissies

Op 23 en 24 oktober vergaderen de raadscommissies. Alle vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden deze vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. Hieronder treft u een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s vindt u in de raadskalender. U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen.

Asfalteren in Capelle in week 42, 43, 44

Van maandag 16 oktober tot maandag 30 oktober 2017 wordt een voetgangersoversteekplaats verhoogd aangelegd en repareren we het wegdek van diverse wegen in de gemeente. Binnenkort starten we hiermee. Afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden en de mate van verkeershinder wordt het verkeer via een andere route omgeleid. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning.

Onderhoud verkeersbrug 2e Terralaan (Pergolabrug)

Donderdag 19 oktober zal gestart worden met onderhoudswerkzaamheden aan de verkeersbrug 2e Terralaan. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van de bovenbouw, herstelwerkzaamheden aan de staalconstructie van de bovenbouw en herstelwerkzaamheden aan het voegwerk.

Regenboogontbijt op coming-outdag

Vandaag vierde de gemeente Capelle aan den IJssel de internationale coming-out dag met het hijsen van de regenboogvlag, het oplaten van regenboogballonnen en een regenboogontbijt in het Van Cappellenhuis. De gemeente doet dat samen met meer dan 50 andere regenbooggemeenten in het land, het ministerie van OCW en Movisie.

Nieuw groen schoolplein voor Het Baken en de Catamaran

Op dinsdag 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, is het nieuwe groene schoolplein van basisscholen Het Baken en de Catamaran geopend. Samen met IJsselkids en Speelwijs vormen zij het kindcentrum de Cormorant. Wethouder Josien van Cappelle (Duurzaamheid) was aanwezig om samen met een aantal leerlingen symbolisch de laatste boom te planten.

Volg de Capelse raad op Twitter!

Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws rond de Capelse gemeenteraad? Alle nieuwsberichten van de Capelse gemeenteraad zijn te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte mededelingen (maximaal 140 tekens) kunnen versturen.

Ook op Facebook leest u regelmatig nieuws over de gemeenteraad!

   

Skip to content