Header image
Week 42 - 18 oktober
Capelle ook komende 4 jaar Regenbooggemeente

Capelle ook komende 4 jaar Regenbooggemeente

Capelle is in elk geval tot 2022 weer 1 van 53 regenboogsteden in Nederland. Op 12 oktober ondertekende Wethouder Marc Wilson (Diversiteitsbeleid) onder toeziend oog van minister Van Engelshoven (OCW) en vele collega-wethouders een intentieverklaring. De gemeente zal een uitvoeringsplan LHBTI (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen) 2019-2022 opstellen.

 

Bekendmakingen 17 oktober 2018

Bekendmakingen 17 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, in gebruikname gemeentegrond, evenementenvergunning, standplaatsvergunningen, noodkap, kennisgeving 0-evenement, evenementervergunning, melding gebruik spandoeklocaties, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Ontdek Capelse natuur via geocaching

Ontdek Capelse natuur via geocaching

Zoek de natuurschatten van Capelle aan den IJssel via de nieuwe geocachingsroute. Op zaterdag 3 november openen we de route. Doe je mee?

Nieuws uit de raadscommissies

Nieuws uit de raadscommissies

De raadscommissies vergaderen eind oktober. Deze vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden de vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

U treft een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s treft u aan in de raadskalender. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

Zwem je mee voor de Pallieterburght?

Zwem je mee voor de Pallieterburght?

Deze herfstvakantie kun je meedoen aan de zwem4daagse van de Capelse Zwemvereniging ACZ. De Zwemvierdaagse start op maandag 22 oktober. Inschrijven vanaf 17.30 uur, zwemmen van 18.10 uur tot 20.15 uur.

De opbrengst is voor stichting Pallieter, die ernstig of chronisch zieke kinderen in de huiselijke sfeer van de Pallieterburght verzorgt.

Wie jonger dan 10 jaar is zwemt 10 banen (250 meter), wie ouder is zwemt ten minste 20 banen (500 meter). Let op, zwemdiploma A is vereist! Naast het zwemmen zijn er ook leuke activiteiten op het droge.

 

Meer informatie leest u op de website van ACZ.

Klimaatproject in Arica

Klimaatproject in Arica

In de Arica in Middelwatering start het project WaterWeg. De straat zal in 2019 worden voorbereid op de klimaatverandering. Het is een proefproject, dat gefinancierd wordt door de Europese Unie. De werkzaamheden worden tegelijk opgepakt met de geplande werkzaamheden aan het riool en de inrichting van de straat.

Lees meer op de website Capelle bouwt aan de Stad.

All-electrickantoor geopend aan het Rhijnspoor

All-electrickantoor geopend aan het Rhijnspoor

Op woensdag 10 oktober opende wethouder Harriet Westerdijk (Economie) het eerste All-Electrickantoor in Businesspark Rhijnspoor. Tijdens de opening ondertekende zorginstelling De Zellingen het huurcontract, zij zullen het pand gaan gebruiken.

Dit was één van de activiteiten van de Week van de Duurzaamheid. Op de website Duurzaam Capelle leest u meer over duurzaamheid en bedirjven.

Capellenaren bezoeken waterzuivering

Capellenaren bezoeken waterzuivering

Vrijdag 12 en woensdag 17 oktober leerden een aantal Capellenaren hoe rioolwater wordt schoongemaakt én wat er gebeurt als u de wc doortrekt. Zij hadden zich aangemeld voor de rondleiding bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Er is uitgebreid uitgelegd hoe afvalwater gezuiverd wordt tot schoon drinkwater.

Ook dit was een van de acitiveiten van de Week van de Duurzaamheid. Meer informatie vindt u op de website van Duurzaam Capelle.

Kom naar de 112-markt

Kom naar de 112-markt

Op vrijdag 26 oktober bent u van 12.00 uur tot 16.30 uur van harte welkom op de 112-markt, de open dag van de Capelse hulpdiensten. Op het parkeerterrein van Sporthal Schenkel aan de Capelseweg kunt u onder andere een kijkje nemen in de wagens van de brandweer, politie en handhaving.

Maaiwerkzaamheden Algeraweg

Maaiwerkzaamheden Algeraweg

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober 2018 maaien we langs de Algeraweg. Daarom is de rijrichting vanaf de Algerabrug naar het Capelseplein afgesloten tussen 01.00 en 05.00 uur. Het verkeer leiden we via de busbaan, met aangepaste snelheid, langs de werkzaamheden.

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf nu terecht bij het digitale Kenniscentrum van www.capelledoet.nl – voor ondersteuning, advies en trainingen. CapelleDoet is dé site voor Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Op 26 september gaven wethouder Marc Wilson en Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, samen de aftrap voor het Kenniscentrum.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Laat uw geld niet liggen

Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

Volg de gemeente    Volg de raad