Header image
Week 41 - 10 oktober
Kom naar de 112-markt

Kom naar de 112-markt

Op vrijdag 26 oktober bent u van 12.00 uur tot 16.30 uur van harte welkom op de 112-markt, de open dag van de Capelse hulpdiensten. Op het parkeerterrein van Sporthal Schenkel aan de Capelseweg kunt u onder andere een kijkje nemen in de wagens van de brandweer, politie en handhaving.

Bekendmakingen 10 oktober 2018

Bekendmakingen 10 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, in gebruikname gemeentegrond, evenementenvergunning, ontheffing geluidshinder, kennisgeving 0-evenement, verkeersbesluit Onacklaan, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Nieuw kindercollege in Capelle

Nieuw kindercollege in Capelle

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 oktober beëdigde burgemeester Peter Oskam het Capelse kindercollege. Kinderburgemeester Ilias Oukbih kreeg de ambtsketting omgehangen van de kinderburgemeester van 2017 Mariam Yousfi.

Week van de Duurzaamheid goed van start

Week van de Duurzaamheid goed van start

Voorleessessies in de bibliotheek, de opening van het All-electric kantoor aan het Rhijnspoor, duurzaam knutselen, een boekenruilbeurs en de Duurzaamheidsmarkt. Op de dag van de Duurzaamheid waren er veel activiteiten in Capelle. Maar het is slechts de start van de Week van de Duurzaamheid die nog tot en met woensdag 17 oktober duurt.

U kunt dus nog volop meedoen! Bezoek de WoonWijzerWagen, laat u rondleiden bij de waterzuivering, of adviseren over zonnepanelen, kijk wat er te redden valt van uw oude apparaten in het Repaircafé of praat mee tijdens het Themater.

Bekijk het programma op de website van Duurzaam Capelle.

Onderhoud ‘s nachts aan Abram van Rijckevorselweg en Capelse plein

Onderhoud ‘s nachts aan Abram van Rijckevorselweg en Capelse plein

Vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 20 oktober 2018 werken we ’s nachts aan de Abram van Rijckevorselweg en Capelseplein (beiden N210). Overdag zijn alle rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 6.00 uur leiden we het verkeer om met borden en verkeersregelaars.

Begroting 2019

Begroting 2019

De baten en lasten van de gemeente zijn in balans. Dit blijkt uit de gemeentelijke begroting 2019. Wethouder Nico van Veen: “We varen dus een voorzichtige koers." Hij legt uit waarom. Ook hebben we onze inkomsten en uitgaven weer in een overzichtlijke infographic proberen samen te vatten.

Leuke activiteiten voor mantelzorgers

Leuke activiteiten voor mantelzorgers

Ouders zorgen voor hun gehandicapte kind zorgen, kinderen bezoeken dagelijks hun demente vader, buren letten op hun oudere buurvrouw: ze doen allemaal belangrijk werk. Volgende maand, zaterdag 10 november, is het de Dag van de mantelzorger.

Welzijn Capelle biedt alle Capelse mantelzorgers keuze verschillende activiteiten: verwenmiddagen in Schollevaar en Middelwatering, smartlappenkaraoke in Oostgaarde en een diner in wijkrestaurant Schenkel.

Meer lezen en aanmelden op de website van Welzijn Capelle.

Gemeenteraad kijkt in de keuken van andere gemeenten

Gemeenteraad kijkt in de keuken van andere gemeenten

De Capelse gemeenteraad heeft de gemeenten Zeist, Groningen en afvalverwerker Omrin in Heerenveen bezocht. Elk jaar gaan raadsleden, burgerraadsleden, de burgemeester en wethouders samen op reis om te leren van andere gemeenten.

Maaiwerkzaamheden Algeraweg

Maaiwerkzaamheden Algeraweg

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober 2018 maaien we langs de Algeraweg. Daarom is de rijrichting vanaf de Algerabrug naar het Capelseplein afgesloten tussen 01.00 en 05.00 uur. Het verkeer leiden we via de busbaan, met aangepaste snelheid, langs de werkzaamheden.

WoonWijzerWagen op de markt

WoonWijzerWagen op de markt

Donderdag 11 oktober stond de WoonWijzerWagen van 13:00 tot 19:00 uur op het Amnestyplein bij de markt. Hier werden gratis duurzame tasjes uitgedeeld en kon je vandaag op eigen kracht jouw smoothie maken!

Bij de WoonWijzerWagen kun je terecht met al jouw vragen over het verduurzamen van je woning. De wagen staat zaterdagochtend ook bij het winkelcentrum van Capelle-West.

Terugblik gemeenteraadsvergadering

Terugblik gemeenteraadsvergadering

Op maandag 8 oktober vergaderde de gemeenteraad. U leest een verslag op hoofdlijnen. Deze raadsvergadering kunt u per onderwerp en per spreker beluisteren en de vergaderstukken bekijken via de raadskalender.

Raadslid Sjoerd Geissler stelt zich voor

Raadslid Sjoerd Geissler stelt zich voor

‘’Het terugdringen van armoede is mijn belangrijkste doelstelling voor deze raadsperiode. Ik vind het zorgelijk dat 1 op de 5 kinderen in Capelle opgroeit in armoede.‘’

Regenboogvlag schittert in Capels zonnetje

Regenboogvlag schittert in Capels zonnetje

Na het hijsen van de Regenboogvlag bracht wethouder Marc Wilson (diversiteitsbeleid) een werkbezoek aan het Comeniuscollege en IJsselcollege. Daar sprak hij met leerlingen en docenten van de Gender & Sexuality Alliance (GSA) van beide scholen.

Op het Commeniuscollege werd de vlag gehesen én op het IJsselcollege onthulde Wilson samen met leerlingen een regenboogtrap.

Wilson benadrukte: ”Ik ben trots dat jongeren het voortouw nemen om LHBTI-emancipatie bespreekbaar te maken op school. Jezelf kunnen zijn en met wie je wilt zijn, is heel belangrijk. Keep an open mind!

Raadslid Leon Anink stelt zich voor

Raadslid Leon Anink stelt zich voor

‘’Goed wonen in een veilig Capelle is voor mij niet alleen de slogan van de afgelopen verkiezingen, maar ook een opdracht voor deze 4 jaar.‘’

Vergadering raadscommissie Stadsontwikkeling en -Beheer

Vergadering raadscommissie Stadsontwikkeling en -Beheer

De raadscommissie Stadsontwikkeling en –Beheer vergadert op maandag 15 oktober in het tijdelijk vergadercentrum aan de Kanaalweg 52A (voormalig IJsselcollege).

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf nu terecht bij het digitale Kenniscentrum van www.capelledoet.nl – voor ondersteuning, advies en trainingen. CapelleDoet is dé site voor Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Op 26 september gaven wethouder Marc Wilson en Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, samen de aftrap voor het Kenniscentrum.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

Fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’ op Capelse Stadsplein

Fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’ op Capelse Stadsplein

Samen met loverboyslachtoffer Sameena van der Mijden opende staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Mark Harbers vanochtend de fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Irado gaat ook schoner rijden

Irado gaat ook schoner rijden

Wekelijks rijden er veel wagens van Irado door Capelle aan den IJssel. Deze vuilniswagens worden ingezet voor het schoonhouden van de openbare ruimte. Daarbij wil Irado het milieu zo min mogelijk belasten. Daarom rijdt de afvalwerker nu ook in elektrische wagens en inzamelwagens die rijden op groen gas CNG.

Lees het nieuwsbericht van afvalbedrijf Irado.

 

Volg de gemeente    Volg de raad