Header image
Week 40 - 5 oktober
Capellenaren kiezen ontwerp Stadsplein

Capellenaren kiezen ontwerp Stadsplein

Tot en met 15 oktober a.s. kunnen Capellenaren via www.centrumxpeditie.nl kiezen voor één van de twee ontwerpen van het nieuwe Stadsplein. Het Stadsplein wordt, net als een groot deel van het Capelse centrumgebied, de komende jaren volledig nieuw ingericht. Woensdag 25 oktober wordt tijdens een gratis toegankelijke thema-avond ‘Capellenaren maken de stad’ in het Isala Theater bekend gemaakt hoe het nieuwe ontwerp eruit komt te zien.

Brandweer blijft op de Slotlaan

Brandweer blijft op de Slotlaan

Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Peter Oskam burgemeester Capelle aan den IJssel en Jean Paul Meuldijk wethouder Vastgoed Capelle aan den IJssel ondertekenden vandaag de vernieuwde huurovereenkomst voor het pand voor de brandweer gelegen aan de Slotlaan 121 in Capelle.

Verspreiding van jodiumtabletten in de regio Rijnmond

Verspreiding van jodiumtabletten in de regio Rijnmond

De Rijksoverheid wil dat Nederland zo goed mogelijk is voorbereid op een eventueel ongeval met een kernreactor (een stralingsincident). De kans op een kernongeval is zeer klein. Kernreactoren moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Omdat kernongevallen zich niet aan landsgrenzen houden, heeft Nederland de zones aangepast waarbinnen mensen over jodiumtabletten moeten beschikken. De overheid verspreidt vanaf 10 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. De verspreiding van tabletten duurt naar verwachting twee weken. Bij een kernongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Jodiumtabletten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt.

Werkzaamheden Abram van Rijckevorselweg

Werkzaamheden Abram van Rijckevorselweg

Van maandag 9 oktober 2017 20.00 uur tot dinsdag 10 oktober 05.00 uur werken wij aan het asfalt van de Abram van Rijckevorselweg (N210) tussen de IJsselmondselaan en Capelseplein in beide richtingen. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning waardoor de werkzaamheden kunnen worden uitgesteld.

Bekendmakingen 04 oktober 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, evenementenvergunning, spandoekvergunning, ontheffing geluidshinder, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, melding kappen vergunningvrije bomen, verleend, dan wel in procedure zijn.

Thema avond Denk en Doe Mee fonds

Thema avond Denk en Doe Mee fonds

Op dinsdag 10 oktober worden raads- en burgerraadsleden geïnformeerd over het Denk en Doe mee fonds

Maaiwerkzaamheden Abram van Rijckevorselweg

Van maandag 2 oktober t/m 6 oktober rijdt er dagelijks tussen 09:30 en 15:00 een afzetting in verband met maaiwerkzaamheden op de Abram van Rijckevorselweg (grens Rotterdam – Capelseplein v.v.) en Algeraweg (Capelseplein – Algerabrug) Het verkeer kan het werkvak met aangepaste snelheid passeren.

Werkzaamheden kruising Rivierweg-Reigerlaan

Vanaf maandag 2 oktober t/m 31 december wordt er gewerkt aan het vervangen van de riolering en het herinrichten van het gebied volgens het ontwerp van de Centrumring.

Kom naar het Regenboogontbijt op 11 oktober

Kom naar het Regenboogontbijt op 11 oktober

Iedereen kan zich vanaf nu aanmelden voor het Regenboogontbijt op woensdag 11 oktober, de internationale Coming Out dag. Het ontbijt zal plaatvinden in het Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan het ontbijt hijst wethouder Eric Faassen daar een alternatieve regenboogvlag.

Terugblik raadsvergadering

Terugblik raadsvergadering

Op maandag 25 september vergaderde de gemeenteraad. Groen Capelle was niet aanwezig. U leest een verslag.

Vijf vragen aan raadslid Michiel Grauss (ChristenUnie)

Vijf vragen aan raadslid Michiel Grauss (ChristenUnie)

Michiel Grauss is raadslid en fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij geeft antwoord op vijf vragen over het raadslidmaatschap.

Gemeenteraad kijkt in de keuken van andere gemeenten

Gemeenteraad kijkt in de keuken van andere gemeenten

De Capelse gemeenteraad heeft de gemeenten Nissewaard en Hellevoetsluis bezocht. Elk jaar gaan raadsleden, burgerraadsleden, de burgemeester en wethouders samen op reis om te leren van andere gemeenten.

Terugblik op de raadscommissies

Terugblik op de raadscommissies

Kort geleden vergaderden de raadscommissies. U leest een kort verslag.

 

Tijdelijk vergadercentrum Kanaalweg

Tijdelijk vergadercentrum Kanaalweg

De verbouwing van de begane grond en de eerste etage van het gemeentehuis is in volle gang. Tijdens de verbouwing blijft het gemeentehuis geopend.

De vergaderingen van de gemeenteraad, raadscommissies en de meeste thema avonden vinden plaats in het gebouw van het voormalige IJsselcollege aan de Kanaalweg 52 A.

Kappen en verplanten bomen Zwanensingel

Op vrijdag 6 oktober, maandag 9 oktober en dinsdag 10 oktober wordt er een parkeerverbod ingesteld in de Zwanensingel wegen de uitvoering van het kappen en verplanten van bomen van de Reigerlaan (zuidzijde) naar de Zwanensingel (noordzijde).

Geheimhouding van persoonsgegevens en inzagerecht

In de basisregistratie personen (BRP), de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie, staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel. Uw adres is er bijvoorbeeld te vinden, maar ook gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen.

Volg de Capelse raad op Twitter!

Volg de Capelse raad op Twitter!

Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws rond de Capelse gemeenteraad? Alle nieuwsberichten van de Capelse gemeenteraad zijn te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte mededelingen (maximaal 140 tekens) kunnen versturen.

Ook op Facebook leest u regelmatig nieuws over de gemeenteraad!

Volg de gemeente    Volg de raad