Header image
week 40 - 04 oktober
Capelle viert Coming-Outdag

Capelle viert Coming-Outdag

Op donderdag 11 oktober viert de gemeente Capelle aan den IJssel, diverse instellingen en enkele sportverenigingen de internationale Coming-Outdag. Wethouder Marc Wilson: “Fantastisch dat deze dag steeds meer de aandacht krijgt die het verdient. Veel instanties verenigingen denken dat ze voldoende open en veilig zijn voor iedereen. Maar in de beleving van LHBTI'ers ligt dat toch anders. Ze missen de ruimte om vanuit de sportclub, school of op het werk zichzelf te kunnen zijn.”

 

 

Bekendmakingen 3 oktober 2018

Bekendmakingen 3 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, verkeersbesluit, ingebruikname gemeentegrond, evenementenvergunning, geluidshinder, drank- & horecawet, kansspelautomaten, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, melding gebruik spandoeklocaties, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Gemeenteraadsvergadering op maandag 8 oktober

Gemeenteraadsvergadering op maandag 8 oktober

Op maandag 8 oktober vergadert de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal van het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. De raadsvergadering start om 19:30 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

Onderhoud ‘s nachts aan Abram van Rijckevorselweg en Capelse plein

Onderhoud ‘s nachts aan Abram van Rijckevorselweg en Capelse plein

Vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 20 oktober 2018 werken we ’s nacht aan de Abram van Rijckevorselweg en Capelseplein (beiden N210). Overdag zijn alle rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 6.00 uur leiden we het verkeer om met borden en verkeersregelaars.

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Kenniscentrum voor vrijwilligers

Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf nu terecht bij het digitale Kenniscentrum van www.capelledoet.nl – voor ondersteuning, advies en trainingen. CapelleDoet is dé site voor Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Op 26 september gaven wethouder Marc Wilson en Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, samen de aftrap voor het Kenniscentrum.

Vraag bijdrage studiekosten 2018 – 2019 aan

Vraag bijdrage studiekosten 2018 – 2019 aan

Schoolreisjes, Sinterklaas of een kerstviering, scholen organiseren leuke extra activiteiten, maar vaak moet u daar ook extra voor betalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen aan speciale kleding (sportkleding, overalls, kokskleding) of een studiereis. Omdat we willen dat alle kinderen mee kunnen doen en de opleiding kunnen volgen waar hun passie ligt, kunt u een bijdrage in de studiekosten aanvragen.

Fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’ op Capelse Stadsplein

Fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’ op Capelse Stadsplein

Samen met loverboyslachtoffer Sameena van der Mijden opende staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Mark Harbers vanochtend de fototentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad