Header image
Week 4 - 24 januari
Bekendmakingen 22 januari 2020

Bekendmakingen 22 januari 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Capels stadscentrum en winkelcentrum de Koperwiek verder vernieuwd

Capels stadscentrum en winkelcentrum de Koperwiek verder vernieuwd

De Gemeente Capelle aan den IJssel en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek, hebben afspraken gemaakt over de volgende fasen van de vernieuwing van het winkelcentrum en het Stadsplein.

Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief!

Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief!

Vraagt u zich wel eens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denkt u soms dat u dat beter kan? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief! De cursus start op donderdagavond 19 maart en in de raadzaal van het gemeentehuis.

Capelse ondernemers gaan voor hergebruik

Capelse ondernemers gaan voor hergebruik

Deze week zijn 9 Capelse bedrijven gestart met de Circulair Ondernemen Challenge. De bedrijven gaan elkaar helpen om zo bewust om te gaan met grondstoffen en dus het milieu. Het is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en gemeente Capelle aan den IJssel.

Nieuws uit de raadscommissies

Nieuws uit de raadscommissies

Eind januari vergaderen de raadscommissies. Deze vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in het vergadercentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

U treft een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s treft u aan in de raadskalender. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

De Max Mobiel van Winkelcentrum De Koperwiek al eens gespot? 

De Max Mobiel van Winkelcentrum De Koperwiek al eens gespot? 

De Max Mobiel rijdt, haalt en brengt je gratis en voor niets naar iedere bestemming binnen de Gemeente Capelle aan den IJssel. Dit handige wagentje is 100% elektrisch en heeft zelfs bagageruimte voor een ingeklapte rolstoel of rollator. Wil jij een rit inplannen met de Max Mobiel? Bel dan minimaal 24 uur van tevoren naar het telefoonnummer: 06-45274886.

We zoeken nog vrijwillige chauffeurs voor een dagdeel per week. Iets voor jou? Meld je dan aan via de link https://www.dekoperwiek.nl/max-mobiel/.

Spoorlaan 4 dagen afgesloten

Spoorlaan 4 dagen afgesloten

Van maandag 27 januari tot en met donderdag 30 januari is de Spoorlaan tussen het Ringspoor en de Burgemeester Bakkerlaan afgesloten voor werk aan het riool. Auto's leiden we om via de Burgemeester Bakkerlaan, Burgemeester Schalijlaan, Wisselspoor en Ringspoor.

Reparaties aan het wegdek donderdagnacht

Reparaties aan het wegdek donderdagnacht

In de nacht van 30 op 31 januari repareren we het asfalt tussen 19.00 en 6.00 uur aan de Algeraweg richting Rotterdam en op andere wegen in Capelle aan den IJssel. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer langs de werkzaamheden kan rijden.

De andere wegen zijn: Rivium 1e Straat, Nijverheidsstraat 68, Zevensprong, Burgemeester Van Dijklaan, Oosterlengte en Keerkring.

De spierkrachtchallenge is begonnen!

De spierkrachtchallenge is begonnen!

Ruim 80 60-plusser gaan weken de strijd met zich zelf en tegen elkaar aan om hun spierkracht te vegroten. De eerste bijeenkomst was de 0-meting, nu is het de vraag welke groep over 12 weken het meeste vooruitgang heeft geboekt! Een van de groepen uit Schenkel, of een van de twee groepen Schollevaar.

Sportief Capelle biedt verschillende activiteiten voor ouderen.

Nacht van 4 februari Algeraweg afgesloten

Nacht van 4 februari Algeraweg afgesloten

In de nacht van dinsdag 4 februari op woensdag 5 februari reinigen we tussen 1.00 en 5.00 uur 's nachts de straatkolken aan de Algeraweg. Hiervoor sluiten we de Algeraweg vanaf het Capelseplein tot aan de Algerabrug. We leiden het verkeer richting Krimpen aan den IJssel om via de Abram van Rijckevorselweg, Slotlaan en Ketensedijk.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

De komende periode vinden er diverse werkzaamheden plaats. Bekijk hier een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden.

Anti-stress-les in het KinderLab

Anti-stress-les in het KinderLab

Voor Schollevaarse kinderen die druk zijn in hun hoofd, last van stress hebben, teveel moeten of zich niet zo goed kunnen ontspannen, heeft het KinderLab dé oplossing. Gewoon, anti-stress-les!

Solo stijldansen voor senioren

Solo stijldansen voor senioren

Van dansen word je vrolijk en fit. Maar ja, wat als je geen danspartner hebt? Dan is er in Schollevaar gelukkig de cursus Solo stijldansen.

Sportieve winter

Sportieve winter

Voor je humeur, creatief vermogen, spieren en botten, hart en bloedvaten, je longen,hersenen, darmen en tegen diabetes, depressie en overgewicht: veel wandelenis gezond! Sportief Capelle helpt je graag om met plezier en blessurevrij te wandelen. Je kunt bij ze terecht voor begeleiding en advies, wandelgroepen, of wandelevenementen.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad