Header image
week 39 - 27 september
Fototentoonstelling op Capels Stadsplein

Fototentoonstelling op Capels Stadsplein

Maandag 1 oktober is er in het Isala Theater een regionale werkconferentie voor beleidsmakers over Mensenhandel. Ter gelegenheid daarvan is er op het Stadsplein de indrukwekkende tentoonstelling #OpenJeOgen. Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid opent deze, samen met Sameena, een slachtoffer van mensenhandel om 11.00 uur. Op het Stadsplein staan op 1 oktober ook de deuren van de Escapevan tussen 9.00 uur en 17.00 uur voor u open. Maar let op, u komt er niet zomaar uit!

Bekendmakingen 26 september 2018

Bekendmakingen 26 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, ingebruikname gemeentegrond, evenementenvergunning, exploitatieverguning, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, kappen vergunningvrije bomen, gehandicaptenparkeerplaats/invalidenparkplaats, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

 

Raadslid Charlotte van Dorp stelt zich voor

Raadslid Charlotte van Dorp stelt zich voor

‘’Ik ben actief in de politiek, omdat ik mij graag inzet voor het creëren van een fijn leefklimaat voor jong en oud, binnen Capelle aan den IJssel.‘’

Raadslid Pieter Holkamp stelt zich voor

Raadslid Pieter Holkamp stelt zich voor

Rommelmarkt Oostgaarde

Rommelmarkt Oostgaarde

Op zaterdag 6 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt rond winkelcentrum De Terp. Er zijn wel 86 kramen!

Daarnaast is er live muziek van het duo Say Cheese, oud-Hollandse spelletjes en de plaatselijke restaurants zorgen voor een hapje en drankje.

De Rommelmarkt Oostgaarde is een samenwerking van de werkgroep Rommelmarkt, het WOP Oostgaarde, winkeliersvereniging De Terp, Marbo Promotions, EHBO-Capelle, gemeente Capelle en Multicopy Capelle.

Terugblik raadscommissies

Terugblik raadscommissies

In september vergaderden de raadscommissies. U leest een verslag van deze vergaderingen op hoofdlijnen. U kunt alle vergaderingen per spreker en per agendapunt terugluisteren via de raadskalender . In de raadskalender kunt u ook de (concept-)verslagen van deze vergaderingen nalezen.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

Gemeenteraadsvergadering op maandag 8 oktober

Gemeenteraadsvergadering op maandag 8 oktober

Op maandag 8 oktober vergadert de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal van het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. De raadsvergadering start om 19:30 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

U kunt een raadsvergadering meemaken!  Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van 8 oktober te gast zijn. 

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad