Header image
Week 38 - 20 september
Bekendmakingen 18 september

Bekendmakingen 18 september

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Warmteakkoord ondertekend

Warmteakkoord ondertekend

De gemeente, Havensteder, Stedin, Eneco en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben het Warmteakkoord Capelle aan den IJssel ondertekend. Met deze 5 partijen gaan we samenwerken aan een betrouwbare, betaalbare en duurzame warmteoplossing als alternatief voor aardgas in Capelle aan den IJssel.

Bewonersenquête 2019 ontvangen? Vul ‘m in!

Bewonersenquête 2019 ontvangen? Vul ‘m in!

We willen graag weten wat inwoners vinden van hun buurt en de gemeente. Daarom hebben zo’n 8.000 Capellenaren een vragenlijst ontvangen: de Bewonersenquête 2019.

Kom uit je schuld

Kom uit je schuld

‘Ik was te trots om hulp te accepteren’

Tarif Heljanan (47): ‘Lange tijd dacht ik: laat mij maar, ik verdien geen hulp. Ik leefde alleen nog maar voor de kinderen. Pas toen we bijna uit ons huis werden gezet, besefte ik dat het zo niet langer kon. Ik ben nog steeds dankbaar voor de hulpverlening toen. Zij begrepen het.’

Kom 28 september naar de vrijwilligersbeurs!

Kom 28 september naar de vrijwilligersbeurs!

Wil je ervaren hoe het is om vrijwilliger te zijn? Kom dan op zaterdag 28 september naar de vrijwilligersbeurs van 13.30 uur tot 16.30 uur bij het IJsselcollege aan de Pelikaanweg. Bij het IJsselcollege worden interactieve ‘vrijwilligerslabs’ ingericht waar je als bezoeker met verschillende soorten vrijwilligerswerk kennis kunt maken.

 

Bent u Gast van de Raad op 30 september?

Bent u Gast van de Raad op 30 september?

De gemeenteraad vergadert sinds kort in de nieuwe raadzaal. U kunt de raadsvergadering van 30 september als Gast van de Raad meemaken. Meld u vandaag nog aan!

Week van de Duurzaamheid

Week van de Duurzaamheid

Ook dit jaar organiseren we de Week van de Duurzaamheid in Capelle. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober 2019 worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. Kom je ook?

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de sportclub, muziek- of dansles van kinderen vanaf 4 tot en met 17 jaar. Ook voor zwemles vanaf 5 jaar in zwembad De Blinkert kunt u een bijdrage krijgen. Voor sport krijgt u per kind maximaal € 225,- en voor cultuur maximaal € 450,-.

Vrijwilligers gezocht voor regenboogcafé

Vrijwilligers gezocht voor regenboogcafé

Op internationale Coming Out Day, vrijdag 11 oktober, start het regenboogcafé in buurthuis de Torenhof. Stichting Kennismakelaars is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers om het café te runnen.

Geld voor schoolkosten

Geld voor schoolkosten

De zomervakantie is voorbij en uw kinderen gaan weer naar school. De school vraagt u geld voor het schoolfonds, schoolreisjes, excursies, en.of werkweken verplichte kleding, zoals een overall, schort of sportkleding. Daarvoor kunt u extra geld aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten.

Werk aan de weg

Werk aan de weg

De komende periode vinden er diverse werkzaamheden plaats. Bekijk hier een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad