Header image
Week 38 - 20 september

Schrijf u in voor uw nieuwe nieuwsbrief

Bij deze ontvangt u de nieuwsbrief van de gemeente Capelle aan den IJssel in een aangepaste vormgeving. Daarnaast is er een nieuwe optie: u kunt nu zelf kiezen welk nieuws u van uw gemeente wilt ontvangen. U kunt nu namelijk automatisch uw eigen nieuws selecteren! Via deze weg hoop ik op een nieuwe manier met u in contact te blijven. Tot ziens! De burgemeester van Capelle aan den IJssel. 

Capelle werkt aan voetbruggen Bomeneiland

Capelle werkt aan voetbruggen Bomeneiland

De vervanging van de 2 bruggetjes (locatie brug noord, brug zuid) in het park ten westen van de Blinkert wordt op maandag 18 september herstart.

Herstart
De reden van de herstart is te vinden in nadere detaillering van het ontwerp. In de tweede week van oktober zijn de bruggen, behoudens de anti-sliplaag, gereed voor gebruik.

 

Leerlingen debatteren over gevaar in het verkeer

Leerlingen debatteren over gevaar in het verkeer

Op dinsdag 12 september discussiëren leerlingen van het Comenius College met elkaar over gevaarlijke verkeerssituaties.

Verboden
Zij stemden over stellingen als ‘meisjes zijn veiliger in het verkeer dan jongens’ of het ‘gebruik van mobiele telefoons op de fiets moet verboden worden!’ Tijdens een wervelend debat overtuigden ze elkaar van hun gelijk. Wethouder Dick van Sluis mocht als één van de juryleden Kimberley Bloem als de beste debater belonen met een mooie beker.

Testen kleppen in waterkeringen

Testen kleppen in waterkeringen

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september testen we de kleppen in de blinkerttunnel en in de tunnel bij metrostation Capelsebrug. 

Blinkerttunnel
Op dinsdag 26 september testen we de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. Dit gebeurt tussen 5.30 tot 6.00 uur. De hoofdrijbaan is dan afgesloten voor al het verkeer. 

Wmo Clientervaringsonderzoek 2016

In april en mei zijn 1010 willekeurige Capellenaren met een Wmo-maatwerkvoorziening gevraagd naar hun ervaring met de uitvoering van de Wmo.

Actieweek Jeugdsportfonds

Actieweek Jeugdsportfonds

Van 9 tot en met 17 september is de actieweek voor het Jeugdsportfonds Capelle. Met een bijdrage uit het Jeugdsportfonds kan een kind uit een gezin met een laag inkomen een jaar lang sporten. 

Aandacht
We voeren deze week samen met Sportief Capelle en een aantal sportverenigingen actie om het Jeugdsportfonds Capelle onder de aandacht te brengen van mensen die een bijdrage kunnen gebruiken.

Volg de gemeente    Volg de raad