Header image
Week 37 - 13 september
22 september: Capelle Bruijst

22 september: Capelle Bruijst

Nieuws uit de raadscommissies

Nieuws uit de raadscommissies

De Capelse gemeenteraad is terug van het zomerreces. Vanaf maandag 17 september zijn de eerste openbare vergaderingen gepland in het tijdelijk vergadercentrum aan de Kanaalweg 52 A (voormalig IJsselcollege).

U treft een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s treft u aan in de raadskalender. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

Bekendmaking 12 september 2018

Bekendmaking 12 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, anterieure overeenkomst, ingebruikname gemeentegrond, ventvergunning, noodkap, evenementenvergunning, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Wandel mee met de groene tour door de Eilanden- en Baaienbuurt

Op woensdag 19 september 2018 organiseert het project Tuinen een ‘’groene tour’’ voor bewoners uit de Eilanden- en Baaienbuurt. Tijdens de tour krijgt u voorbeelden te zien van groene (gevel)tuinen, groene daken en groene opritten ter inspiratie voor de Vergroendag.

Voor uw agenda

Voor uw agenda

Het WOP Capelle West vergadert op woensdag 19 september vanaf 19.30 uur in Buurtcentrum West, Willem Barentszstraat 3.

Capellenaar kiest ‘Gouden IJsselsteen’ 2018

Nieuwbouw, renovatie of verbouwingen van grote of kleinere gebouwen? Het is allemaal bepalend voor het beeld van de stad Capelle. Net zoals de inrichting van de buitenruimte. In Capelle wordt op dit moment hard gewerkt en veel gebouwd en verbouwd. Om de positieve verbeteringen en nieuwe bouwontwikkelingen in de stad te stimuleren reikt de gemeente Capelle dit jaar een ruimtelijke kwaliteitsprijs uit: de ‘Gouden IJsselsteen’. Er is een vakprijs en een publieksprijs voor de architect en opdrachtgever van zes genomineerde bouwprojecten die vanaf 2014 tot en met 2017 zijn gerealiseerd. Op www.capellebouwtaandestad.nl/goudenijsselsteen staan de bouwprojecten en kan iedereen stemmen op één van de genomineerde projecten.

Informatiebijeenkomst Energiebesparing ‘Zeehelden- en Redebuurt’

Informatiebijeenkomst Energiebesparing ‘Zeehelden- en Redebuurt’

Uw wooncomfort verbeteren én op uw energierekening besparen? Kom naar de informatiebijeenkomst ‘Energiebesparing Zeehelden- en Redebuurt’ op maandag 24 september 2018 om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in basisschool OBS West (Jan de Geusrede 39).

Voor uw agenda

Voor uw agenda

De Adviesraad Sociaal Domein vergadert op dinsdag 18 september om 19.00 uur in het gebouw van PKN ‘De Hoeksteen”, Rivierweg 15 te Capelle aan den IJssel.

Europese samenwerking aanpak wateroverlast

Europese samenwerking aanpak wateroverlast

Binnenkort worden de bewoners aan de Arica geïnformeerd over het project WaterWeg, doel hiervan is een verbetering van de omgang met water. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie (Interreg- project STAR2Cs).

Gobike station Capelle Rivium geopend

Gobike station Capelle Rivium geopend

“Het Rivium wordt de meeste innovatieve wijk van Capelle”

Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) heeft gisteren het eerste Gobike station van Capelle aan de IJssel en het nieuwe (vervoers)informatiecentrum Rivium geopend. Hiermee wordt in Rivium het startschot gegeven voor een serie transformatie- en verkeersaanpassingen in de wijk. Volgens de wethouder wordt Capelle Rivium “de meest innovatieve wijk van Capelle”.

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

Politiek ver van uw bed? Meld u aan als Gast van de raad!

U kunt een raadsvergadering meemaken!  Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van 8 oktober te gast zijn.

Gemeentegids 2018/2019 verschenen

Gemeentegids 2018/2019 verschenen

De nieuwe gemeentegids 2018/2019 is verschenen. De gemeentegids bevat informatie over de gemeente en gegevens van Capelse instellingen, verenigingen en organisaties.

Breakdance: The Floor is Yours

Breakdance: The Floor is Yours

Op 1, 8, 15 en 22 september geven Noes Fiolet en dansdocent Little King een Breakdancedemonstratie. Ze doen dit in winkelcentrum Alexandrium op het C&A plein tussen 11.00 en 13.00 uur. Ze willen daarmee kinderen enthousiast maken om mee te doen aan ‘The Floor is Yours (TFIY)’. Dit is een serie van tien breakdancelessen met daarna een landelijke battle. Op 6 oktober starten de lessen bij Noes Fiolet Studio’s.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Laat uw geld niet liggen

Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.

Volg de gemeente    Volg de raad