Header image
Week 36 - 6 september

Bekendmakingen 4 september 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Nieuw Capels kindercollege

De 9-jarige Naomi Vermeulen is gekozen tot nieuwe kinderburgermeester van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Afsluiting Hoofdweg van Zuidplas richting Capelle

Vanaf maandag 9 september tot maandag 30 september is de Hoofdweg van Zuidplas naar Capelle afgesloten. De afsluiting is onderdeel van de reconstructie van de Hoofdweg tussen de grens van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Capelse wethouder Dick van Sluis verlaat politiek en vertrekt naar RET

De Capelse wethouder Dick van Sluis verlaat per 1 november de lokale politiek voor een managementfunctie bij de RET. Van Sluis wordt manager Risk en Veiligheid bij de RET en daarmee verantwoordelijk voor het algehele veiligheidsbeleid van het Rotterdamse vervoersbedrijf. 

Gratis fietsgraveeractie bij het gemeentehuis

Donderdag 12 september 2019 tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunt u uw fiets laten graveren naast het gemeentehuis.

Capelse verwendag van Stichting Pallieter groot succes

Op zaterdag 31 augustus was de vierde verwendag van Stichting Pallieter voor gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk of chronisch ziek kind, of een kind met een beperking. In het Isala theater hadden 150 kinderen met hun ouder(s), broertjes, zusjes en/of begeleider(s) een onvergetelijke dag.

WhatsAppen met de gemeente

Vanaf maandag 2 september 2019 kunt u met ons WhatsAppen via nummer +31 6 15 30 32 18. Sla dit nummer op in uw telefoon. Heeft u een algemene vraag of een melding dan kunt u die snel en makkelijk naar ons doorsturen. Bellen naar dit nummer is niet mogelijk. Gebruik hiervoor altijd 14010.

75 kids bij cultuur@cruyffcourts

Afgelopen zomervakantie hebben 75 kinderen en jongeren meegedaan aan Cultuur@Cruyffcourts op het Cruyff Court De Hoeken. Ze konden daar verschillende workshops volgen, zoals graffiti, muziek, Freestyle Football, dans en beatboxen.

20 september: verkeersveiligheidsdag Schenkel

Op vrijdag 20 september tussen 9.00 uur en 16.00 uur staat de Dotterlei ter hoogte van het speelveld in het teken van Verkeersveiligheid. Samen met het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid organiseren wij daar een verkeersveiligheidsdag. 

De Buurtbus Capelle aan den IJssel-Kralingseveer rijdt!

In Capelle aan den IJssel is op 2 september het startschot gegeven voor de nieuwe buurtbus Capelle – Kralingseveer. Deze buurtbus bestaat uit de RET-buslijnen 606 en 607.

Capels Compliment voor Buurtgroep Capelle-West

Op vrijdag 30 augustus heeft burgemeester Peter Oskam een Capels Compliment uitgereikt aan de Buurtgroep Capelle-West.

Drie flessen zonnebrandolie per maand

De huiskamer van Annette Stephen (49) en haar puberzoon Ricky is opvallend schemerig. De vitrages zijn zwart, de bank is grijs. Er brandt gedempt licht – ook op klaarlichte dag. Ricky heeft namelijk albinisme. 

Capelse Courant in teken van Duurzaamheid

In de IJssel- en Lekstreek van afgelopen woensdag is de Capelse Courant verschenen. Deze keer heeft de stadskrant 'Duurzaamheid' als thema.

Sportieve Herfst: kom en blijf in beweging!

De zomervakantie zit er weer op en iedereen is weer druk bezig met een nieuw sport- en beweeg seizoen. Uiteraard hebben de Sportieve Jaargetijden niet stilgelegen en zijn er tijdens de Sportieve Zomer veel mensen in beweging gebleven of gekomen. 

Werk aan de weg

De komende periode vinden er diverse werkzaamheden plaats. Bekijk hier een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden.

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

   

Skip to content