Header image
Week 36 - 6 september

Gemeenteraad terug van zomerreces

De Capelse gemeenteraad is terug van het zomerreces. Vanaf maandag 17 september zijn de eerste openbare vergaderingen gepland in het tijdelijk vergadercentrum aan de Kanaalweg 52 A (voormalig IJsselcollege).

22 september: CapelleBruijst

Kom op 22 september naar het stadsfeest CapelleBruijst en de CentrumXpeditie. Een geweldig feest met allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten. Op de gemeentewerf is een mini-attractiepark voor kinderen. De toegang is gratis. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het programma op www.capellebruijst.nl

Bekendmakingen 5 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, verlenging beslistermijn, besluit omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Wet geluidhinder locatie Post NL aan de Duikerlaan 400, besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Fascinatio Boulevard 882-942, anterieure overeenkomst, ontheffing geluidhinder, ingebruikname gemeentegrond, standplaatsvergunning, evenementenvergunning, ontheffing art. 35 drank en horeca, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Capelle geeft opdracht nieuwbouw zwembad – sporthalcombinatie

De Vries en Verburg Bouw is na een aanbestedingsprocedure als beste partij uit de bus gekomen en mag de nieuwe zwembad – sporthalcombinatie in Capelle aan den IJssel bouwen. Woensdagmiddag tekenden de wethouders Van Veen (Vastgoed) en Westerdijk (Sport) de overeenkomst met het Stolwijkse bouwbedrijf. Het nieuwe zwembad vervangt medio 2020 het verouderde zwembad De Blinkert. Dit najaar starten de voorbereidingen voor de bouw. Naar verwachting gaan in februari de eerste heipalen de grond in.

Vraag bijdrage studiekosten 2018 – 2019 aan

Voor kosten van de vrijwillige ouderbijdrage voor het schoolfonds, schoolreisjes, -excursies en werkweken en door de school voorgeschreven kleding (denk aan een overall, schort of sportkleding) kunt u een bijdrage in de individuele studiekosten aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten.

Gemeentegids 2018/2019 verschenen

De nieuwe gemeentegids 2018/2019 is verschenen. De gemeentegids bevat informatie over de gemeente en gegevens van Capelse instellingen, verenigingen en organisaties.

Breakdance: The Floor is Yours

Op 1, 8, 15 en 22 september geven Noes Fiolet en dansdocent Little King een Breakdancedemonstratie. Ze doen dit in winkelcentrum Alexandrium op het C&A plein tussen 11.00 en 13.00 uur. Ze willen daarmee kinderen enthousiast maken om mee te doen aan ‘The Floor is Yours (TFIY)’. Dit is een serie van tien breakdancelessen met daarna een landelijke battle. Op 6 oktober starten de lessen bij Noes Fiolet Studio’s.

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

   

Skip to content