Header image
Week 35 - 30 augustus
22 september: CapelleBruijst

22 september: CapelleBruijst

Kom op 22 september naar het stadsfeest CapelleBruijst en de CentrumXpeditie. Een geweldig feest met allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten. Op de gemeentewerf is een mini-attractiepark voor kinderen. De toegang is gratis. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het programma op www.capellebruijst.nl

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen

De vakanties zijn voorbij! Deze week is het schooljaar begonnen voor de leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en vol van de spanning van een nieuw schooljaar.

Bekendmakingen 29 augustus 2018

Bekendmakingen 29 augustus 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, ter inzage ontwerpbesluiten omgevingsvergunning, inspraak concept gebiedspaspoort Blinkert, wet milieubeheer, evenementenvergunning, ventvergunning, muziekvergunning, ingebruikname gemeentegrond, standplaatsvergunning, kennisgeving 0-evenement, collecterooster, melding gebruik spandoeklocaties, kledinginzameling, gehandicapten/invalidenparkeerplaats, voornemen tot- en uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

 

Breakdance: The Floor is Yours

Breakdance: The Floor is Yours

Op 1, 8, 15 en 22 september geven Noes Fiolet en dansdocent Little King een Breakdancedemonstratie. Ze doen dit in winkelcentrum Alexandrium op het C&A plein tussen 11.00 en 13.00 uur. Ze willen daarmee kinderen enthousiast maken om mee te doen aan ‘The Floor is Yours (TFIY)’. Dit is een serie van tien breakdancelessen met daarna een landelijke battle. Op 6 oktober starten de lessen bij Noes Fiolet Studio’s.

Staatssecretaris Tamara van Ark stelt nieuwe website leergeld in gebruik

Staatssecretaris Tamara van Ark stelt nieuwe website leergeld in gebruik

Staatssecretaris Sociale Zaken heeft voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel met een druk op de knop de nieuwe website van de stichting in gebruik gesteld. Van Ark: “De vrijwilligers van Stichting Leergeld leveren fantastisch werk. Het is heel belangrijk dat kinderen kunnen meedoen. Ik heb gezien hoe hard al die vrijwilligers werken om dat voor elkaar te krijgen. Want ieder kind in armoede is er één te veel.”

Gemeentegids 2018/2019 verschenen

Gemeentegids 2018/2019 verschenen

De nieuwe gemeentegids 2018/2019 is verschenen. De gemeentegids bevat informatie over de gemeente en gegevens van Capelse instellingen, verenigingen en organisaties.

Capelle Campus: auto’s weg en afval scheiden!

Capelle Campus: auto’s weg en afval scheiden!

In de zomervakantie van 13 t/m 17 augustus leerden kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 op het Zadkine Startcollege van alles over het milieu! Leerlingen van basisscholen Ontdekrijk, De Tweemaster, Pieter Bas en De Horizon namen deel aan de Capelle Campus, om de leerdip in de zomervakantie tegen te gaan, kinderen met elkaar en organisaties uit de wijk in contact te brengen en hen te prikkelen met andere omgevingen.

Eenrichtingsverkeer deel Groenedijk

Eenrichtingsverkeer deel Groenedijk

Vanaf maandag 20 augustus tot begin oktober geldt voor een gedeelte van de Groenedijk eenrichtingsverkeer.

Markt verhuist 6 september

Markt verhuist 6 september

Vanaf donderdag 6 september staat de Capelse Weekmarkt op de parkeerplaats onder de metrobaan, achter het Amnestyplein. Alle marktkramen verhuizen mee. Alleen de opstelling verandert op deze tijdelijke locatie.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Laat uw geld niet liggen

Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.

Volg de gemeente    Volg de raad