Header image
Week 33 - 16 augustus
Markt verhuist 6 september

Markt verhuist 6 september

Vanaf donderdag 6 september staat de Capelse Weekmarkt op de parkeerplaats onder de metrobaan, achter het Amnestyplein. Alle marktkramen verhuizen mee. Alleen de opstelling verandert op deze tijdelijke locatie.

Bekendmakingen 15 augustus 2018

Bekendmakingen 15 augustus 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, verlenging beslistermijn omgevingsvergunning, wet geluidhinder, evenementenvergunning, ingebruikname gemeentegrond, standplaatsvergunning, exploitatie- en terrasvergunning, exploitatievergunning, aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten, drank- en horecavergunning, ontheffing art.35 drank en horeca, kennisgeving 0-evenement, collecterooster, melding gebruik spandoeklocaties en melding kappen vergunningvrije bomen verleend, dan wel in procedure zijn.

College: “Omwonenden Capels spraypark uitgebreider betrekken bij plannen”

College: “Omwonenden Capels spraypark uitgebreider betrekken bij plannen”

De gemeente Capelle aan den IJssel betrekt de komende tijd omwonenden uitgebreider bij het nog aan te leggen spraypark ‘De Watervallei’. Het spraypark is een speeltuin met enkele waterspeeltoestellen dat wordt aangelegd nabij het tennispark ‘Het Hooge Dorp’ aan de Groenedijk.

Groenendijk: vanaf maandag 1 richtingsverkeer

Groenendijk: vanaf maandag 1 richtingsverkeer

Vanaf maandag 20 augustus geldt er op de Groenendijk eenrichtingsverkeer in de rijrichting van Kortenoord naar Capelle aan den IJssel. De omleiding en route voor het bouwverkeer worden met borden aangegeven.

Het Hoogheemraadschap werkt aan de dijk omdat deze nu niet aan de vereiste hoogte en afmetingen voldoet.De verwachting is, dat het werk begin oktober klaar is.

Lees meer informatie op de website van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Halve rijbaanafzetting Essebaan

Halve rijbaanafzetting Essebaan

Van maandag 20 augustus 2018 tot vrijdag 24 augustus 2018 is er een halve rijbaanafzetting van de Essebaan.

Ronde van West en Schenkelloop

Ronde van West en Schenkelloop

De zomer koelt af, goede tijd voor een hardloopwedstrijd. Volgende week zijn er 2 lopen voor verschillende niveaus in Capelle aan den IJssel.

Dinsdagavond 21 augustus: Ronde van West

U kunt zich tot en met zaterdag 18 augustus inschrijven voor: een juniorenloop van 1kilometer, een jeugdloop van 2km, en prestatielopen van 5km of 10 kilometer. Meer informatie op www.rondevanwest.nl.

Om 18:45 uur klinkt het startschot voor de kleinste lopers op de Willem Barentszstraat 3, de andere wedstrijden starten daarna één voor één. 

Zaterdag 25 augustus:  Schenkelloop

In het weekend wordt het druk in Schenkel. Naast de loop is er ook een braderie op de Bermweg de Schenkel Markt. De Kidsrun van 1,2 kilometer start om 13.00 uur. Om 14.00 uur starten de  5-, 10- en 15-kilometerlopen. Meer informatie www.schenkelloop.nl.

Wisselende afsluitingen Duikerlaan en Alkenlaan

Wisselende afsluitingen Duikerlaan en Alkenlaan

Van 20 augustus tot 21 september zijn er wisselende wegafsluitingen op de Alkenlaan en Duikerlaan.

Denk mee over de toekomst van het Hoofdweggebied

Denk mee over de toekomst van het Hoofdweggebied

Denkt u met ons mee over de toekomst van het Hoofdweggebied? We willen er een toekomstbestendige werklocatie van maken. Wat is daar volgens u voor nodig?

Laat uw geld niet liggen

Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.

Volg de gemeente    Volg de raad