Header image
Week 31 - 02 augustus
Capelle aardgasvrij: kom naar het Energiecafé!

Capelle aardgasvrij: kom naar het Energiecafé!

Donderdag 25 juli 2018 opent het Energiecafé in de Werkkamer (Amnestyplein). Bij het Energiecafé is iedereen elke donderdag van 10:00 uur tot 19:00 uur welkom om in gesprek te gaan over de aanpak naar een aardgasvrij Capelle. Samen met Capelse bewoners en ondernemers wordt er komende periode verkend wat dit voor hen gaat betekenen.

 

 

Bekendmakingen 1 augustus 2018

Bekendmakingen 1 augustus 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, verlenging beslistermijn omgevingsvergunning, wet geluidhinder, evenementenvergunning, ingebruikname gemeentegrond, standplaatsvergunning, exploitatie- en terrasvergunning, exploitatievergunning, aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten, drank- en horecavergunning, ontheffing art.35 drank en horeca, kennisgeving 0-evenement, collecterooster, melding gebruik spandoeklocaties en melding kappen vergunningvrije bomen verleend, dan wel in procedure zijn.

Afsluiting Abram van Rijckevorselplein bij metrostation Capelsebrug

Afsluiting Abram van Rijckevorselplein bij metrostation Capelsebrug

Van 6 augustus tot en met 30 augustus 2018 is het Abram van Rijckevorselplein tussen de Barckalaan en het parkeerterrein Capelsebrug afgesloten.

Binnenkort op vakantie? Voorkom woninginbraak

Binnenkort op vakantie? Voorkom woninginbraak

Doe als u het huis uit gaat altijd de ramen dicht. En de deur op slot. Laat ’s avonds licht branden als u weg bent, bijvoorbeeld met tijd- of schemerschakelaars. Gebruik ook goedgekeurde sloten. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.

Verklaring omtrent gedrag (VOG) voor vrijwilligers

Verklaring omtrent gedrag (VOG) voor vrijwilligers

Gaat u aan de slag als vrijwilliger? Meestal heeft u dan een Verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig. In de gemeente Capelle kunnen veel vrijwilligers hun verklaring gratis krijgen.

Laat uw geld niet liggen

Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.

Werk aan de Groenendijk

Werk aan de Groenendijk

– dit is een bericht van het Hoogheemraadschap –

Vanaf maandag 20 augustus gaat het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werkzaamheden uitvoeren op de Groenendijk tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Dit is nodig, omdat uit de meest recente inspectie is gebleken dat de dijk nu niet aan de vereiste hoogte en afmetingen voldoet.

 

Sloop oude Rabobank Stadsplein start 22 september

Sloop oude Rabobank Stadsplein start 22 september

Tegelijk met het Capelse Stadsfeest wordt op zaterdag 22 september een symbolische start gemaakt met de sloop van de oude Rabobank van Capelle. Het verouderde kantoorgebouw maakt plaats voor de verdere ontwikkeling van winkelcentrum De Koperwiek en het nieuwe Stadsplein. Door het Rabobank-gebouw aan te kopen en direct te slopen maakt de gemeente Capelle ruimte en tempo om het centrumgebied verder te ontwikkelen. De vrijgekomen grond wordt op een later moment doorverkocht aan Wereldhave, eigenaar van De Koperwiek. Met deze afgesproken transactie loopt de gemeente geen financiële risico’s.

We slaan een weekje over

We slaan een weekje over

Donderdag 9 augustus versturen we geen nieuwsbrief. Er zijn geen Bekendmakingen in die week en door de zomervakantie is het wat rustiger.

Donderdag 16 augustus sturen we u weer een goedgevulde verse nieuwsbrief.

Volg de gemeente    Volg de raad