Header image
Week 23 - 07 juni
Leefbaar Capelle en VVD presenteren coalitieakkoord en kandidaat wethouders

Leefbaar Capelle en VVD presenteren coalitieakkoord en kandidaat wethouders

Leefbaar Capelle en VVD vormen samen de coalitie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Onder leiding van formateur Gerrit Kruijt hebben zij een akkoord gesloten met als titel Met het oog op morgen.

Bekendmaking 6 juni 2018

Bekendmaking 6 juni 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, verlening beslistermijn omgevingsvergunning, verklaring van geen bezwaar, ventvergunning, proefstandplaatsvergunning, in gebruikname gemeentegrond, Kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, evenementenverguning, collecterooster juni 2018, melding gebruik spandoeklocaties, Gehandicaptenparkeerplaats/invalidenparkeerplaats, voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Capelle gaat niet verder met aannemer verbouwing gemeentehuis

Het Capels college heeft onlangs besloten om de verdere samenwerking met firma Fixplan niet verder voort te zetten. In opdracht van de gemeente werkt Fixplan aan de verbouwing van het publieksgedeelte van het gemeentehuis.

 

Capels college zwaait af met positief financieel resultaat

Capels college zwaait af met positief financieel resultaat

1 juni 2018 – Vandaag heeft het demissionaire college van Capelle een ‘beleidsarme’ Voorjaarsnota aan de gemeenteraad aangeboden. Daarmee ligt de weg vrij voor de plannen van het nieuwe college dat het coalitieakkoord 2018-2022 binnenkort zal presenteren. Het college bood de gemeenteraad vandaag ook de Jaarrekening 2017 aan. Waarnemend wethouder Dick van Sluis (Financiën): “Capelle sluit het afgelopen jaar af met een positief financieel resultaat van € 3,7 miljoen. Dat is een mooi resultaat, wat overigens geen garantie is voor de toekomst. “

 

APV aangepast: Capelle treedt op tegen straatintimidatie en weesfietsen

1 juni 2018- Vanaf vandaag treedt in Capelle de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening in werking. De APV geeft burgemeester Oskam meer mogelijkheden om op te treden tegen bijvoorbeeld straatintimidatie of slingerende weesfietsen in de stad.

Bijeenkomst: Nederland wordt Aardgasvrij

Bijeenkomst: Nederland wordt Aardgasvrij

Op donderdag 14 juni 2018 bent u om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) van harte welkom bij CAPSLOC (Pelikaanweg 3, 2903 ER Capelle aan den IJssel) voor de bijeenkomst: Nederland wordt aardgasvrij. Wat betekent dit voor u? Meer informatie vindt u op www.duurzaamcapelle.nl.

Nieuw storingsmeldpunt verlichting

Nieuw storingsmeldpunt verlichting

Problemen met de openbare verlichting meldt u vanaf 1 juni bij Nobralux. Meldt uw storing op internet via www.nobra.nl/gem/storingmelden_CA of bel 0411 440 401.

Fietstunnel AVR afgesloten

Fietstunnel AVR afgesloten

Op maandag 11 juni tussen 05.30 uur en 06.00 uur is de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg tussen de Haydnstraat en metrostation Capelsebrug afgesloten. De klepconstructie van deze tunnel wordt geïnspecteerd.

 

Sonderingswerkzaamheden

Sonderingswerkzaamheden

Van vrijdag 1 juni donderdag tot 14 juni 2018 voert een sondeerbedrijf in opdracht van de gemeente sonderingswerkzaamheden uit op de volgende 9 locaties*:

Halve rijbaanafzetting Rietbaan

Halve rijbaanafzetting Rietbaan

Maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni is de Rietbaan voor de helft afgezet van nummer 11 ten en met 15. Ook is de maximale snelheid verlaagd tot 30 km per uur.

De werkzaamheden zijn het leggen van kabels en leidingen.

Vergadering raadscommissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Vergadering raadscommissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Op dinsdag 12 juni vergadert de raadscommissie Bestuur, Veiligheid en Middelen. Tijdens deze vergadering staan de jaarverslagen 2017 centraal. Deze vergadering is openbaar en start om 20 uur. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vindt de vergadering plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

Commissie bezwaarschriften

De commissie bezwaarschriften vergadert op dinsdag 12 juni 2018 om 13.30 uur, op het Werkplein, Fluiterlaan 429.

Beëdiging wethouders en installatie nieuwe raadsleden op 14 juni

Beëdiging wethouders en installatie nieuwe raadsleden op 14 juni

Op donderdag 14 juni zijn er twee raadsvergaderingen gepland in de tijdelijke raadzaal van het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

 

Volg de gemeente    Volg de raad