Header image
Week 22 - 31 mei

Leefbaar Capelle en VVD presenteren coalitieakkoord en kandidaat wethouders

Leefbaar Capelle en VVD vormen samen de coalitie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Onder leiding van formateur Gerrit Kruijt hebben zij een akkoord gesloten met als titel Met het oog op morgen.

Be├źdiging wethouders en installatie nieuwe raadsleden op 14 juni

Op donderdag 14 juni zijn er twee raadsvergaderingen gepland in de tijdelijke raadzaal van het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

 

Vergadering raadscommissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Op dinsdag 12 juni vergadert de raadscommissie Bestuur, Veiligheid en Middelen. Tijdens deze vergadering staan de jaarverslagen 2017 centraal. Deze vergadering is openbaar en start om 20 uur. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vindt de vergadering plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

Nieuws uit de gemeenteraad

Op maandag 4 juni vergadert de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A. Tijdens deze vergadering besluit de gemeenteraad over verschillende verordeningen, Gemeenschappelijke Regelingen en benoemingen. Daarnaast bespreekt de gemeenteraad het rapport van Berenschot, die de stand van zaken en governance rondom BLICK op onderwijs in kaart heeft gebracht. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

Bekendmaking 30 mei 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Wet geluidhinder locatie Post NL aan de Duikerlaan 400, intrekken verkeersbesluit laad- en losplaats Kanaalweg, verkeersbesluit aanwijzen van parkeervakken voor het laden van elektrische auto’s, ingebruikname gemeentegrond, seizoen standplaatsvergunning, vuurwerkverkoopvergunning, exploitatie- en terrasvergunning, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, evenementenvergunning, voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen, beschikking uitschrijving uit de basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Terugblik op de raadsbrede commissies

In mei vergaderde twee raadsbrede commissies. U leest een verslag van deze vergaderingen op hoofdlijnen. U kunt alle vergaderingen per spreker en per agendapunt terugluisteren via de raadskalender. In de raadskalender kunt u ook de (concept-)verslagen en vergaderstukken van deze vergaderingen nalezen.

Nieuwe privacyregels

Vandaag is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. De kern van de AVG is dat we zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan en datalekken voorkomen. We hebben als gemeente hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze wet: aan het documenteren welke privégegevens van wie we in bezit hebben, hoe lang we ze bewaren en wat we ermee doen.

Capelse demissionair wethouder Faassen verlaat de gemeente

Per 1 juni aanstaande verlaat demissionair wethouder Eric Faassen (VVD- Sociale Zaken en Financiën) de gemeente om zich te wijden aan zijn eigen bedrijf. Faassen: “Met veel toewijding en plezier ben ik acht jaar lang wethouder geweest in de gemeente Capelle aan den IJssel. Jaren waarin vele mooie dingen zijn bereikt voor de Capellenaar en waarin ik altijd constructief en prettig heb kunnen samenwerken. Het wordt nu echter tijd om andere zaken op te pakken; er liggen al opdrachten klaar voor mijn eigen bedrijf. Ik wens het nieuwe bestuur veel wijsheid en succes toe bij het verder aangaan van de uitdagingen die onze stad de komende jaren tegemoet gaat zien ”.

Feestelijk startsein voor bouw eerste 111 woningen in Rivium

Donderdagmiddag gaven de Capelse wethouders Dick van Sluis (stadsontwikkeling), Eric Faassen (economische zaken) en Peter van Hoepen (projectontwikkelaar Waterford Investments BV) het startsein voor de bouw van Rive Studios & Apartments: 111 verhuurbare studio’s en appartementen in een voormalig kantoorpand op Rivium. In totaal worden 180 woningen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen. Naar verwachting zijn in januari 2019 de eerste appartementen en studio’s bewoond.

Wethouder Van Sluis geeft startsein praktisch fietsexamen

Vandaag gaf wethouder Dick van Sluis (verkeer) op het Stadsplein het startsein voor het praktisch fietsexamen. Zo’n 450 kinderen van 12 Capelse basisscholen van groep 7 en 8 deden hieraan mee. Als ze het examen halen, krijgen ze een diploma.

Capelse basisschoolleerlingen doen verkeersexamen

Komende dinsdag 29 mei geeft wethouder Dick van Sluis het startsein voor het landelijk fiets verkeersexamen in onze gemeente. Zo’n 450 leerlingen van 12 Capelse basisscholen doen deze week een praktijkexamen. Het schriftelijk examen haalden zij al eerder. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen.

Gedeeltelijke afsluiting Groenedijk

Van maandag 28 mei 7.00 uur tot vrijdag 1 juni 2018 16.00 uur is de Groenedijk afgesloten van de Topzeil tot de westzijde van het Paradijsselpark. Volg de omleidingsborden via het Paradijsselpark.

Burgemeester Oskam donateur van de OpStapBus

Burgemeester Oskam is vandaag donateur geworden van de Capelse OpStapBus. De OpStapBus verzorgt complete uitstapjes voor Capelse ouderen die een leuke dag willen beleven.

Tijdelijke afsluiting Paradijsselpark

Van maandag 11 juni van 7.00 uur tot dinsdag 12 juni tot 16.00 uur is het Paradijsselpark afgesloten ter hoogte van de woningen op nummer 40 en 41.

   

Skip to content