Header image
Week 18 - 3 mei
Vrijdag 3 mei 112-markt in Capelle

Vrijdag 3 mei 112-markt in Capelle

Op vrijdag 3 mei 2019 is van 12.00 uur tot 16.30 uur de 112-markt bij Sporthal Schenkel. U bent van harte welkom op de open dag van de Capelse hulpdiensten!

Bekendmakingen 1 mei 2019

Bekendmakingen 1 mei 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

4 mei Dodenherdenking

4 mei Dodenherdenking

Op ztaerdag 4 mei herdenken we de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en oorlogen en vredesmissies daarna. De herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel begint om 19.00 uur. Aansluitend is er een stille tocht naar begraafplaats Capelle-West.

Mevrouw Lingmont-Klap viert 107e verjaardag

Mevrouw Lingmont-Klap viert 107e verjaardag

Met taart en een bos bloemen feliciteerde burgemeester Peter Oskam mevrouw Lingmont-Klap met haar 107e verjaardag. De burgemeester was trots op ‘zijn lieve en oudste inwoonster van de stad’. Het geheim van de geboren Rotterdamse, zo verklapte ze de burgemeester: “Met niemand ruzie maken en ’s avonds een glas rode wijn drinken.”

Nieuwe meldsysteem MeldDesk

Nieuwe meldsysteem MeldDesk

Vanaf maandag 29 april werken wij met een nieuw systeem voor het registreren, verwerken en afhandelen van alle meldingen over de openbare ruimte. Door de overstap is het makkelijker om een melding te doen en een reactie te ontvangen. Ook krijgen wij beter inzicht in het aantal en soort meldingen. 

Prijsvraag kunstwerk Couwenhoek

Prijsvraag kunstwerk Couwenhoek

Maakt u het winnende kunstwerk, een eerbetoon aan Anna Maria van Cappellen, oprichtster van de Van Cappellen Stichting? Het kunstwerk moet komen in het toekomstige Anna Maria van Cappellenpark, onderdeel van het woningbouwproject Couwenhoek. Er is een prijsvraag voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk op deze locatie. Kunstenaars kunnen hun inzending indienen tot 3 juni 2019.

Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor Capelse buurtbus

Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor Capelse buurtbus

De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt 45 vrijwillige chauffeurs die vanaf september dit jaar de buurtbus Capelle – Kralingseveer kunnen gaan rijden. 

Ben van Waarde bezoekt Goud voor Oud

Ben van Waarde bezoekt Goud voor Oud

Ben van Waarde helpt Capellenaren met gezond ouder worden. Samen met wethouder Marc Wilson bezocht Ben "Goud voor Oud" in Schollevaar. Na een korte uitleg van de wethouder praatte Ben met de aanwezigen over gezond ouder worden.

Bewonersbijeenkomst Rivium

Bewonersbijeenkomst Rivium

Dinsdag 7 mei is er een bewonersavond over het Nieuwe Rivium in de bibliotheek aan het Stadsplein van 19.30 tot 22.00 uur. Het concept-gebiedspaspoort 2.0 ligt vanaf 6 mei tot en met 3 juni ter inzage in het gemeentehuis. Ook kunt u het lezen op de website Capelle Bouwt aan de Stad 

Capelle zoekt stembureauleden

Capelle zoekt stembureauleden

Op donderdag 23 mei 2019 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Om deze verkiezingen in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wilt u helpen? Meld u dan nu aan.

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

Volg de gemeente    Volg de raad