Header image
Week 18 - 03 mei
Dodenherdenking 4 mei

Dodenherdenking 4 mei

Op donderdag 4 mei worden in Capelle aan den IJssel de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de diverse vredesmissies herdacht. Dit gebeurt met een herdenkingsbijeenkomst en aansluitend een stille tocht naar de begraafplaats. Op de begraafplaats worden gedichten voorgedragen en kransen gelegd bij het herdenkingsmonument.

Bekendmaking 2 mei 2018

Bekendmaking 2 mei 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, verlenging beslistermijn omgevingsvergunning, publicatie anterieure overeenkomst, ontheffing geluidshinder, ontheffing RVV 1990, evenementenvergunning, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, collecterooster, voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen, beschikking uitschrijving uit de basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Heugelijke dag voor oudste Capelse

Heugelijke dag voor oudste Capelse

Een onvergetelijke dag voor de oudste inwoonster van Capelle. Mevrouw Lingmont-Klap vierde vandaag haar 106e verjaardag en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Burgemeester Peter Oskam kwam bij haar op bezoek met taart en bloemen. Mede namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgemeester mevrouw Lingmont-Klap met deze bijzondere leeftijd.

Koninklijke onderscheiding voor Michiel Grauss

Koninklijke onderscheiding voor Michiel Grauss

Michiel Grauss werd vanavond in de Ontmoetingskerk koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet binnen de Capelse politiek, als raadslid voor de Capelse ChristenUnie. Grauss was 16 jaar fractievoorzitter en commissievoorzitter. Burgemeester Peter Oskam reikte hem de bij de koninklijke onderscheiding horende versierselen uit tijdens een mini-symposium over de rol van de gemeenteraad. Dat was door de ChristenUnie georganiseerd ter ere van het afscheid van Grauss.

35 bomen verhuisd naar nieuwe locatie!

35 bomen verhuisd naar nieuwe locatie!

De bomen stonden sinds enige tijd elk in hun eigen bak aan de Rivierweg in het Capelse centrum. Om plaats te maken voor werkzaamheden in het centrum heeft de gemeente de bomen verplaatst. De meeste bomen zijn nu te vinden langs het Rhijnspoor, parallel aan de Abram van Rijckevorselweg. Een enkeling staat langs het Meidoornveld en op de hoek Bermweg/Goudenregenstraat.

Bestrijding eikenprocessierups

Vandaag starten wij met de bestrijding van de eikenprocessierups die bij mens en dier kan zorgen voor gezondheidsklachten. Dit doen wij door het uitzetten van minuscuul kleine aaltjes die met een vernevelaar in de eikenbomen worden gespoten. Omdat de aaltjes geen daglicht verdragen worden de werkzaamheden tussen 20.00 uur en 07.00 uur uitgevoerd.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen, ook in Capelle

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen, ook in Capelle

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan, na jaren intensieve samenwerking, sinds 3 april samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit geldt ook voor Capelle. Onder het Jeugdfonds Sport & Cultuur blijven de werkwijze en voorwaarden hetzelfde als voorheen. Het fonds maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mogelijk om te sporten, dansen of muziek te maken.

Volg de gemeente    Volg de raad