Header image
Week 17 - 26 april
Negen gedecoreerden in Capelle aan den IJssel tijdens lintjesregen 2018

Negen gedecoreerden in Capelle aan den IJssel tijdens lintjesregen 2018

Op donderdag 26 april worden in Capelle aan den IJssel negen mensen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. In het Isala Theater reikt burgemeester Peter Oskam vanaf 9.00 uur in persoonlijke bijeenkomsten de bij de koninklijke onderscheiding horende versierselen uit aan de gedecoreerden.

Bekendmaking 25 april 2018

Bekendmaking 25 april 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, verlenging beslistermijn omgevingsvergunning, evenementenvergunning, in gebruikname gemeentegrond, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, melding kappen vergunningvrije bomen, collecterooster, melding gebruik spandoeklocaties en het voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Koninklijke Onderscheiding voor Teuni van Wijngaarden

Koninklijke Onderscheiding voor Teuni van Wijngaarden

Teuni van Wijngaarden is woensdag door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bestuurder van zorgorganisatie De Zellingen kreeg tijdens een symposium in het Isala Theater in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s de versierselen opgespeld door burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel.

21 overtredingen tijdens horecacontrole Capelle

21 overtredingen tijdens horecacontrole Capelle

Bij een grote horecacontrole in Capelle aan den IJssel zijn gisteren 21 overtredingen geconstateerd. De gemeente en 9 instanties controleerden gezamenlijk 13 horecazaken. De geconstateerde feiten worden beboet of nader onderzocht. “Deze controle heeft ook een preventieve functie. Schone bedrijven zijn welkom in Capelle, anderen moeten wegwezen”, aldus burgemeester Peter Oskam.

Bestrijding eikenprocessierups

Vandaag starten wij met de bestrijding van de eikenprocessierups die bij mens en dier kan zorgen voor gezondheidsklachten. Dit doen wij door het uitzetten van minuscuul kleine aaltjes die met een vernevelaar in de eikenbomen worden gespoten. Omdat de aaltjes geen daglicht verdragen worden de werkzaamheden tussen 20.00 uur en 07.00 uur uitgevoerd.

Feest in Capelle tijdens Oranjenacht en Koningsdag

Feest in Capelle tijdens Oranjenacht en Koningsdag

In Capelle wordt de verjaardag van onze koning traditiegetrouw uitgebreid gevierd. Dit jaar op een iets andere locatie: de festiviteiten rond Koningsdag zijn in het gebied rond het gemeentehuis, vanwege de werkzaamheden in de omgeving van winkelcentrum De Koperwiek. Capellenaren zijn op donderdag 26 april tussen 20.00 en 00.15 uur van harte welkom bij het muziekspektakel van de Oranjenacht op het plein achter het gemeentehuis. Op Koningsdag zelf, vrijdag 27 april, zijn er op de Lijstersingel en het Amnestyplein tussen 10.00 uur en 16.00 uur onder meer kinderspelen, een kindervrijmarkt en een Koningsmarkt. Burgemeester Peter Oskam: “Met elkaar vieren we Koningsdag. Een bijzondere dag, waar we samen een gezellig feestje van maken. Ik kijk er naar uit, hoop op prachtig weer en veel blije Capellenaren!”

Projectdag Kindercollege: Ik+Jij=Wij!

Projectdag Kindercollege: Ik+Jij=Wij!

Ruim 50 kinderen van negen basisscholen uit Capelle kwamen vandaag bijeen in sporthal Schenkel voor de projectdag Ik+Jij=Wij!. Deze speciale dag werd georganiseerd door het Capelse kindercollege om kinderen vanuit de hele gemeente meer met elkaar te verbinden door middel van allerlei activiteiten. De belangrijkste boodschap van het Capelse kindercollege: ‘Ik+Jij=Wij. Samen is alles leuker’. Wethouder Ans Hartnagel (jeugd) opende de projectdag.

Dodenherdenking 4 mei

Dodenherdenking 4 mei

Op donderdag 4 mei worden in Capelle aan den IJssel de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de diverse vredesmissies herdacht. Dit gebeurt met een herdenkingsbijeenkomst en aansluitend een stille tocht naar de begraafplaats. Op de begraafplaats worden gedichten voorgedragen en kransen gelegd bij het herdenkingsmonument.

Afsluitingen in Dansenbuurt-Zuid

Afsluitingen in Dansenbuurt-Zuid

Van 16 april tot 22 juni zijn er wisselende wegafsluitingen in de Dansenbuurt-Zuid op de Vuurdans, Kringdans, Klepperdans en Pauwendans. Volg de borden voor de omleidingen.

Op weg naar een garantiebaan

Op weg naar een garantiebaan

Zeventien mensen op zoek naar een garantiebaan zijn goed op weg geholpen. In praktijkschool Accent maakten ze onlangs kennis met professionals van re-integratiebureaus met een breed aanbod vacatures. Er zijn zeer geslaagde matches gemaakt. Het Werkplein en het Werkgeversservicepunt IJsselgemeenten organiseerden de bijeenkomst.

Enquête ‘Opzet nieuwe Denk & Doe mee!- fonds’

Enquête ‘Opzet nieuwe Denk & Doe mee!- fonds’

Er is een nieuw fonds in oprichting: het Denk & Doe mee-fonds. En u kunt meedenken hoe dit fonds er straks gaat uitzien, wat de spelregels zijn en hoe de werkwijze. Vul daarom vandaag nog de enquête in.

Volg de gemeente    Volg de raad