Header image
Week 16 - 19 april

Advies informateur over de vorming van Capelse coalitie

Op 22 maart stelde Leefbaar Capelle Gerrit Kruijt aan als informateur om te komen tot de vorming van een nieuwe coalitie. Op basis van de gesprekken met alle politieke partijen adviseert de informateur om een coalitie te vormen met Leefbaar Capelle, SGP/ChristenUnie en de VVD. “Dit is een brede coalitie met een ruime meerderheid in de raad en de partijen hebben grote programmatische overeenkomsten. Met deze coalitie wordt tegemoet gekomen aan de voorkeur die door vrijwel alle partijen is uitgesproken voor een coalitie bestaande uit meer partijen dan Leefbaar Capelle en de VVD “ zo luidt het eindadvies van de heer Kruijt.

 

Bekendmaking 18 april 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunning, concept gebiedspaspoort Hoven II en ontwerp bestemmingsplan Hoven II, ontheffing RVV 1990, in gebruikname gemeentegrond, kennisgeving 0-evenement en voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

 

Feest in Capelle tijdens Oranjenacht en Koningsdag

In Capelle wordt de verjaardag van onze koning traditiegetrouw uitgebreid gevierd. Dit jaar op een iets andere locatie: de festiviteiten rond Koningsdag zijn in het gebied rond het gemeentehuis, vanwege de werkzaamheden in de omgeving van winkelcentrum De Koperwiek. Capellenaren zijn op donderdag 26 april tussen 20.00 en 00.15 uur van harte welkom bij het muziekspektakel van de Oranjenacht op het plein achter het gemeentehuis. Op Koningsdag zelf, vrijdag 27 april, zijn er op de Lijstersingel en het Amnestyplein tussen 10.00 uur en 16.00 uur onder meer kinderspelen, een kindervrijmarkt en een Koningsmarkt. Burgemeester Peter Oskam: “Met elkaar vieren we Koningsdag. Een bijzondere dag, waar we samen een gezellig feestje van maken. Ik kijk er naar uit, hoop op prachtig weer en veel blije Capellenaren!”

Japanse Duizendknoop: een mooie, maar gevaarlijke plant

Het klimaat verandert en de natuur verandert mee. Ook in Capelle merkt u daar de gevolgen van. Onder meer door de opmars van invasieve exoten (planten) zoals de Japanse Duizendknoop. Deze hardnekkige plant kan veel schade aan uw tuin en huis aanrichten en ook aan de openbare ruimte.

Lees hoe u de Japanse Duizendknoop kunt herkennen en bestrijden.

Afsluitingen in Dansenbuurt-Zuid

Van 16 april tot 22 juni zijn er wisselende wegafsluitingen in de Dansenbuurt-Zuid op de Vuurdans, Kringdans, Klepperdans en Pauwendans. Volg de borden voor de omleidingen.

Dodenherdenking

Op 4 mei is het om 20.00 uur 2 minuten stil. Dan herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Capelse ondernemers sluiten hun winkel op deze dag om 19.00 uur.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen, ook in Capelle

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan, na jaren intensieve samenwerking, sinds 3 april samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit geldt ook voor Capelle. Onder het Jeugdfonds Sport & Cultuur blijven de werkwijze en voorwaarden hetzelfde als voorheen. Het fonds maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mogelijk om te sporten, dansen of muziek te maken.

Op weg naar een garantiebaan

Zeventien mensen op zoek naar een garantiebaan zijn goed op weg geholpen. In praktijkschool Accent maakten ze onlangs kennis met professionals van re-integratiebureaus met een breed aanbod vacatures. Er zijn zeer geslaagde matches gemaakt. Het Werkplein en het Werkgeversservicepunt IJsselgemeenten organiseerden de bijeenkomst.

Enquête ‘Opzet nieuwe Denk & Doe mee!- fonds’

Er is een nieuw fonds in oprichting: het Denk & Doe mee-fonds. En u kunt meedenken hoe dit fonds er straks gaat uitzien, wat de spelregels zijn en hoe de werkwijze. Vul daarom vandaag nog de enquête in.

   

Skip to content