Header image
Week 16 - 18 april

Bekendmakingen 17 april 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Wij zijn tweede paasdag gesloten

Het gemeentehuis, Werklplein IJsselgemeenten en de milieustraat zijn gesloten op Goede Vrijdag 19 april en tweede paasdag maandag 22 april. Wij wensen u fijne paasdagen!

Getransformeerd kantoorgebouw The Aquarius opgeleverd

Gisteren, woensdag 17 april, openden wethouder Dick van Sluis en ontwikkelaar Certitudo ‘The Aquarius’ in het bijzijn van enkele nieuwe bewoners. In het oude kantoorpand aan het Roer 288 zijn nu 42 nieuwe appartementen en studio’s opgeleverd.

Koninklijke onderscheiding voor aftredend D66-raadslid Josien van Cappelle

Burgemeester Peter Oskam heeft maandagavond aftredend D66 raadslid Josien van Cappelle een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Zij is voor haar jarenlange verdiensten als raadslid en wethouder benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Grote belangstelling voor woningbouwplannen ‘Harmonie’

Ruim 250 geïnteresseerden kwamen naar de bewonersavond over het woningbouwplan ‘Harmonie’ op 11 april. Projectontwikkelaar Blauwhoed, woningcorporatie Havensteder en gemeente Capelle aan den IJssel organiseerden samen de eerste bijeenkomst over de nieuwbouw en renovatie in Hoven II.

Themater Armoede

Op 22 mei vindt de bijeenkomst plaats over het thema armoede en schulden. Centraal staan de vragen: hoe staat het ervoor met armoede in Nederland en wat kunnen we ertegen doen.

Niet parkeren achter gemeentehuis

Van 23 april 18.00 uur tot 2 mei 12.00 uur kunt u niet parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis vanwege de kermis. U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage van De Koperwiek aan de Kerklaan.

Dodenherdenking 4 mei

Op zaterdag 4 mei worden in Capelle aan den IJssel de slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogen en de diverse vredesmissies herdacht. eerst is er een herdenkingsbijeenkomst en aansluitend een stille tocht naar de begraafplaats. Daar worden gedichten voorgedragen en kransen gelegd bij het monument.

Kom naar de 112-markt!

Op vrijdag 3 mei 2019 is van 12.00 uur tot 16.30 uur de 112-markt bij Sporthal Schenkel. U bent van harte welkom op de open dag van de Capelse hulpdiensten!

Prins Alexanderlaan tussen Rietkerkweg en Prinsenlaan afgesloten

Van 23 april tot 7 juni 2019 is de Prins Alexanderlaan in beide richtingen afgesloten tussen de Rietkerkweg en Prinsenlaan. Op 23 april start gemeente Rotterdam met het vervangen van het asfalt. Tegelijk werkt de RET aan de metro-overgang Prinsenlaan.

Jaarlijkse klantonderzoek Wmo

1.000 Capellenaren met een Wmo-voorziening ontvangen binnenkort een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit is voor ons jaarlijkse klantonderzoek. Wij willen graag weten of we goed aansluiten op hun wensen en behoeften.

Afsluiting voet- fietspad Nelson Mandelapad tussen Hoofdweg en Roer

Van 23 april tot en met 3 mei 2019 werken we aan het Nelson Mandelapad voor fietsers en voetgangers in het gedeelte tussen de Hoofdweg en het Roer. Het pad is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten.

Bestrijding eikenprocessierups

Vandaag starten wij met de bestrijding van de eikenprocessierups. Deze rups kan bij mensen en dieren gezondheidsklachten veroorzaken. Dit doen wij in het donker tussen 20.00 uur en 7.00 uur.

Drukte op parkeerterrein Sportpark Schenkel

Tot en met vrijdag 3 mei 2017 is een deel van het parkeerterrein van Sportpark Schenkel in gebruik als overnachtingsplaats voor de kermisexploitanten. Wij proberen de overlast voor bezoekers en sporters van Sportpark Schenkel zoveel mogelijk te beperken.

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

   

Skip to content