Header image
Week 15 - 12 april
Op weg naar een garantiebaan

Op weg naar een garantiebaan

Zeventien mensen op zoek naar een garantiebaan zijn goed op weg geholpen. In praktijkschool Accent maakten ze onlangs kennis met professionals van re-integratiebureaus met een breed aanbod vacatures. Er zijn zeer geslaagde matches gemaakt. Het Werkplein en het Werkgeversservicepunt IJsselgemeenten organiseerden de bijeenkomst.

Bekendmaking 11 april 2018

Bekendmaking 11 april 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, ter inzage: ontwerpbesluit omgevingsvergunning, publicatie anterieure overeenkomst, evenementenvergunning, in gebruikname gemeentegrond, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet en het voornemen tot uitschrijving basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Enquête ‘Opzet nieuwe Denk & Doe mee!- fonds’

Enquête ‘Opzet nieuwe Denk & Doe mee!- fonds’

Er is een nieuw fonds in oprichting: het Denk & Doe mee-fonds. En u kunt meedenken hoe dit fonds er straks gaat uitzien, wat de spelregels zijn en hoe de werkwijze. Vul daarom vandaag nog de enquête in.

Dodenherdenking

Dodenherdenking

Op 4 mei is het om 20.00 uur 2 minuten stil. Dan herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Capelse ondernemers sluiten hun winkel op deze dag om 19.00 uur.

Vergadering Adviesraad Social Domein

Vergadering Adviesraad Social Domein

De Adviesraad Sociaal Domein vergadert op dinsdag 17 april 2018 om 19.00 uur in Rijkckehove aan de Tsjaikovskistraat 1.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen, ook in Capelle

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan, na jaren intensieve samenwerking, sinds 3 april samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit geldt ook voor Capelle. Onder het Jeugdfonds Sport & Cultuur blijven de werkwijze en voorwaarden hetzelfde als voorheen. Het fonds maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mogelijk om te sporten, dansen of muziek te maken.

Zebrapaden terug op vernieuwde centrumring

Zebrapaden terug op vernieuwde centrumring

In december vorig jaar is het eerste kruispunt (Rivierweg-Reigerlaan) van de nieuwe centrumring geopend. Zodra een deel van centrumring gereed is, gaat de maximumsnelheid daar terug van 50 naar 30 kilometer per uur.

Feest in Capelle tijdens Oranjenacht en Koningsdag

Feest in Capelle tijdens Oranjenacht en Koningsdag

In Capelle wordt de verjaardag van onze koning traditiegetrouw uitgebreid gevierd. Dit jaar op een iets andere locatie: de festiviteiten rond Koningsdag zijn in het gebied rond het gemeentehuis, vanwege de werkzaamheden in de omgeving van winkelcentrum De Koperwiek. Capellenaren zijn op donderdag 26 april tussen 20.00 en 00.15 uur van harte welkom bij het muziekspektakel van de Oranjenacht op het plein achter het gemeentehuis. Op Koningsdag zelf, vrijdag 27 april, zijn er op de Lijstersingel en het Amnestyplein tussen 10.00 uur en 16.00 uur onder meer kinderspelen, een kindervrijmarkt en een Koningsmarkt. Burgemeester Peter Oskam: “Met elkaar vieren we Koningsdag. Een bijzondere dag, waar we samen een gezellig feestje van maken. Ik kijk er naar uit, hoop op prachtig weer en veel blije Capellenaren!”

Volg de gemeente    Volg de raad