Header image
Week 09 - 28 februari

Bekendmakingen 27 februari 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Kappen bomen geeft gezonde bomen ruimte in Schollebos

We verwijderen de komende weken zo’n 430 bomen in Het Schollebos. De bomenkap is nodig om de overige bomen meer ruimte te geven zodat ze kunnen uitgroeien tot gezonde volwassen bomen.

Winnend ontwerp Work-outplek Schollebos

Wethouder Harriet Westerdijk van Sport en Recreatie maakt bekend welke leverancier de meeste stemmen behaalde voor een calisthenics- en freerunpark in het Schollebos.

 

Ook in 2019 subsidie voor groene daken en gevels

De subsidieregeling voor groene daken en groene gevels is ook in 2019 weer beschikbaar.

Verkeersafsluiting Schaardijk

Tussen 4 maart en 3 mei 2019 is de Schaardijk bij bedrijventerrein de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel doordeweeks afgesloten tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het gaat om de weg tussen Schaardijk 15 en Stormpolder 7/8.

Voorstel Capels college: waterspeelplaats in Schollebos

Het Capels college van B&W stelt de gemeenteraad voor om waterspeelplaats ‘De Watervallei’ aan te leggen in het Schollebos, aan de rand van het evenemententerrein bij de klimpiramide. Het voorstel is gebaseerd op de vele reacties van Capellenaren. Zij hebben in januari en februari hun mening gegeven over 3 locaties die de gemeente voorstelde.

Extra geld met individuele inkomenstoeslag

Heeft u al vijf jaar of langer een inkomen op bijstandsniveau? Dan kunt u mogelijk de individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extra geldbedrag dat u vrij kunt besteden. U kunt de toeslag aanvragen wanneer u tussen de 21 jaar en de AOW-leeftijd bent.

Wie zijn de Heldinnen van Capelle?

Er zijn veel heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid of voor hun medemens. Voor Internationale Vrouwendag is buurtcoach Jacqueline van Gent op zoek naar Capelse Heldinnen. Meld uw Capelse Heldin met motivatie vóór 5 maart aan via j.vangent@welzijncapelle.nu.

Hulp bij invullen belastingaangifte 2018

De wijkwinkels van Welzijn Capelle organiseren ook dit jaar invuldagen voor de belastingaangifte 2018. Een afspraak maken kan vanaf 1 maart door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle op telefoonnummer 010 – 264 02 20.

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

   

Skip to content