Header image
week 07 - 15 februari

DigiD niet bruikbaar

De formulieren waarvoor u met DigiD moet inloggen zijn op dit moment niet bruikbaar. Formulieren zonder DigiD zoals de melding openbare ruimte kunt u wel invullen, ook kunt u gewoon afspraken plannen en inloggen op de Belastingbalie.

Bekendmakingen 14 februari 2018

Bekendmakingen 14 februari 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, ingebruikname gemeentegrond, ontheffing geluidshinder, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, evenementenvergunning, gehandicaptenparkeerplaats/invalidenparkeerplaats, ontwerp actieplan omgevingslawaai 2018, voornemen tot – en uitschrijving uit de Basisregistratie Personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Gemeente Capelle gebruikt eigen zonnestroom

Gemeente Capelle gebruikt eigen zonnestroom

De gemeente Capelle wil lokaal zoveel mogelijk energie opwekken en stimuleert daarom de plaatsing van zonnepanelen op daken. De Werkkamer aan het Amnestyplein, het informatiecentrum voor alle ontwikkelingen in het centrumgebied, is inmiddels voorzien van 52 zonnepanelen én een oplaadpaal voor de elektrische auto van de bodedienst.

Capelle trots op sportkampioenen 2017

Donderdagavond huldigde sportwethouder Dick van Sluis de Nederlandse sportkampioenen van 2017 uit Capelle aan den IJssel. Adriana Rozenblad behaalde zelfs twee keer een tweede plaats op het wereldkampioenschap karate. De winnaars van zeven verschillende sporten kregen een oorkonde, cadeaubon en bos bloemen van de wethouder.

Capelle heeft een liefdeslaantje!

Capelle heeft een liefdeslaantje!

Capelle was vandaag ‘love city’, liefdeshoofdstad van het land. Burgemeester Peter Oskam en liefdeswethouder Ans Hartnagel onthulden samen met Capelse koppels het Liefdeslaantje. De bestrating bestaat daar nu gedeeltelijk uit 17 liefdestegels met persoonlijke liefdesboodschappen van Capellenaren.

Capelle Kiest op 21 maart!

Het centraal stembureau onder voorzitterschap van Burgemeester Peter Oskam heeft vrijdag 9 februari officieel de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 van Capelle aan den IJssel goedgekeurd. In totaal doen op woensdag 21 maart 10 politieke partijen mee aan de Capelse verkiezingen.

Capellenaren kiezen 21 maart uit 10 politieke partijen

Capellenaren kiezen 21 maart uit 10 politieke partijen

Het centraal stembureau onder voorzitterschap van Burgemeester Peter Oskam heeft vanmiddag officieel de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 van Capelle aan den IJssel goedgekeurd. In totaal doen op woensdag 21 maart 10 politieke partijen mee aan de Capelse verkiezingen. Op grond van het aantal stemmen bij de laatstgehouden verkiezingen is Lijst 1 voor Leefbaar Capelle. Nieuw op het stembiljet dit jaar zijn Groen Links en Jezus Leeft. Na loting krijgt Groen Links lijst 9 en Jezus Leeft lijst 10.

Terugblik op de gemeenteraadsvergadering

Terugblik op de gemeenteraadsvergadering

De gemeenteraad vergaderde op maandag 5 februari. U leest een beknopt verslag. Deze raadsvergadering kunt u per onderwerp en per spreker beluisteren en de vergaderstukken bekijken via de raadskalender.

Vergaderingen van de raadscommissies

Vergaderingen van de raadscommissies

Volgende week vergaderen de raadscommissies. Alle vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden deze vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A.

U treft een overzicht aan van de agendapunten die tijdens de vergaderingen behandeld worden. De volledige agenda’s vindt u in de raadskalender. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen.

Capelse politici gaan met elkaar in debat

Capelse politici gaan met elkaar in debat

Voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan Capelse politieke partijen met elkaar in de debat. Bekijk het overzicht van debatten!

Volg de gemeente    Volg de raad