Header image
Week 03 - 18 januari
Burgemeester Oskam verricht loting verkiezingsprogramma’s Radio Capelle

Burgemeester Oskam verricht loting verkiezingsprogramma’s Radio Capelle

Deze week heeft burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel de loting van Hitland Magazine, het programma dat de komende weken in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen staat, verricht.

Bekendmakingen 17 januari 2018

Bekendmakingen 17 januari 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunning, verkeersbesluit, standplaatsvergunning, ingebruikname gemeentegrond, exploitatievergunning, drank- en horecavergunning, aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten, voorwerpen voor op of aan de grond, kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, gehandicaptenparkeerplaats/invalidenparkeerplaats, voornemen tot – en uitschrijving uit de basisregistratie personen verleend, dan wel in procedure zijn.

Capelse voedselbank krijgt 9,1 voor voedselveiligheid

Capelse voedselbank krijgt 9,1 voor voedselveiligheid

De Capelse voedselbank heeft maar liefst een 9,1 behaald bij een onderzoek naar de voedselveiligheid. “Een prachtig resultaat waar we als gemeente heel erg trots op zijn,” aldus wethouder Eric Faassen (armoedebeleid).

Veelgestelde vragen over afval

Veelgestelde vragen over afval

Onlangs is Irado gestart met de afvalinzameling in de gemeente Capelle aan den IJssel. Deze verandering zorgt voor de nodige vragen en klachten. Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen bij de klantenservice van Irado met de antwoorden op een rij.

Bent u Gast van de Raad op maandag 5 februari?

Bent u Gast van de Raad op maandag 5 februari?

U kunt een raadsvergadering meemaken!  Meld u vandaag nog aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel: 010-2848487. Dan kunt u tijdens de raadsvergadering van maandag 5 februari te gast zijn.

 

 

Meld een klus aan voor NLdoet

Meld een klus aan voor NLdoet

Op 9 en 10 maart 2018 steekt heel Nederland de handen weer uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet hiermee vrijwillige inzet in de spotlight.

Nieuws uit de raadscommissies

Nieuws uit de raadscommissies

Binnenkort vergaderen de raadscommissies. Alle vergaderingen zijn openbaar. Omdat het vergadercentrum van het gemeentehuis verbouwd wordt, vinden deze vergaderingen plaats in het voormalig IJsselcollege aan de Kanaalweg 52A

Werkzaamheden Algerabrug

Werkzaamheden Algerabrug

Op dinsdag 6 februari van 22:00 uur tot woensdag 7 februari 02:00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan de slagbomen en camera's op de Algerabrug. De helft van de rijbaan wordt afgesloten, maar het verkeer kan de brug met hulp van verkeersregelaars gewoon blijven gebruiken.

Het nieuwe Rivium biedt ruimte aan werken, wonen en ontmoeten

Het bedrijvenpark Rivium ondergaat de komende jaren een ware transformatie. Naast kantoren komen er ook woningen en voorzieningen die het gebied meer geschikt moeten maken voor ontmoetingen en levendigheid. Dat blijkt uit het gebiedspaspoort Het Nieuwe Rivium dat begin december door een gecombineerde raadscommissie is besproken. Geïnteresseerden kunnen tot en met 2 februari 2018 reageren op de ambities voor het Rivium. Daarna stelt de gemeenteraad het gebiedspaspoort vast.

Actualisatie gemeentegids Akse Media

Actualisatie gemeentegids Akse Media

Volgende week start Akse Media met het actualiseren van de redactionele adressen voor de aankomende gemeentegids van Capelle aan den IJssel.

 

Ladies of Light nieuwe Stadsilluminators Capelle

Tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling in het Isalatheater presenteerden de Ladies of Light zich als de nieuwe Stadsilluminators van Capelle aan den IJssel. Het komende jaar laten zij Capellenaren kennismaken met ‘Schilderen met licht’, een kunstvorm waarbij foto’s worden gemaakt terwijl er met licht in de lucht wordt getekend. De Ladies of Light volgen stadsdichter Miranda de Haan op die sinds 2015 stadsdichter was van Capelle.

Capelle werkt aan.. fietspad Duikerlaan

Capelle werkt aan.. fietspad Duikerlaan

Van donderdag 11 januari tot en met vrijdag 2 februari wordt er gewerkt aan het fietspad aan de Duikerlaan. Het fietspad is gedurende deze periode afgesloten.

Themater: De Digitale burger

Themater: De Digitale burger

Vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Stichting Themater op woensdag 21 februari een thema-avond over digitale communicatie tussen burger en overheid.

Brug Rubenssingel opgeknapt

Brug Rubenssingel opgeknapt

Vanaf dinsdag 23 januari wordt er gewerkt aan de brug tussen de Rubenssingel en het Comenius College, in het verlengde van het Schilderspad. De brug is hierdoor tijdelijk niet te gebruiken. Vrijdag 16 maart moeten de werkzaamheden klaar zijn en kan iedereen de brug weer over.

Volg de gemeente    Volg de raad