Header image
5 juni 2020
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 2 juni 2020
• Volgende week: Thema-avond en commissievergadering
• Gemeente Capelle verwijdert eikenprocessierups
• Strated Consulting voert Allsafe-onderzoek uit
• Creatief met perspex; Wandelen met je wandelmaatje ondanks corona
• Herstart energieadviezen
• Update Corona en sport
• Extra sportlessen verenigingen
• Buitenspeeldag
Bekendmakingen 2 juni 2020

Bekendmakingen 2 juni 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Volgende week: Thema-avond en commissievergadering

Volgende week: Thema-avond en commissievergadering

Volgende week zijn er twee vergaderingen: Thema-avond Woningbouwplanning op maandag 8 juni en Gecombineerde commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen en Samenleving en Economie inzake jaarverslagen op woensdag 10 juni.

U kunt deze vergaderingen live volgen via de raadskalender: https://capelleaandenijssel.raadsinformatie.nl Het gemeentehuis is gesloten voor publiek in verband met de voorzorgsmaatregelen rond het Corona virus.

Gemeente Capelle verwijdert eikenprocessierups

Gemeente Capelle verwijdert eikenprocessierups

In een aantal bomen in de gemeente zijn kleine nestjes van de eikenprocessierups aangetroffen. Daarom starten we op maandag 8 juni met het verwijderen van deze nestjes. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.

Strated Consulting voert Allsafe-onderzoek uit

Strated Consulting voert Allsafe-onderzoek uit

Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben Strated Consulting geselecteerd om het ‘Allsafe-onderzoek’ uit te voeren. Het onderzoek start deze week en wordt naar verwachting in november afgerond.

Creatief met perspex; Wandelen met je wandelmaatje ondanks corona

Creatief met perspex; Wandelen met je wandelmaatje ondanks corona

De corona-maatregels legt veel vrijwilligerswerk stil. Mantelzorgmaatjes komen niet meer bij mantelzorgers thuis, taalcoaches kunnen ‘hun’ statushouders niet meer ontmoeten voor taalles en begeleide wandelingen van mensen in een rolstoel of senioren vallen in het water. Dat laatste gold ook voor Hans (91). Wandelmaatje Kees Vermeer bedacht een creatieve oplossing.

Herstart energieadviezen

Herstart energieadviezen

In plaats van een energieadvies waarbij de coach bij een bewoner aan de keukentafel zit, zal het advies op afstand plaatsvinden (online).

Update Corona en sport

Update Corona en sport

Nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de corona maatregelen. Afgelopen week zijn er weer nieuwe aanpassingen bekend geworden ten aanzien van de geldende corona maatregelen.

Extra sportlessen verenigingen

Extra sportlessen verenigingen

Diverse Capelse sportclubs hebben een programma klaar om extra sportactiviteiten te organiseren, ook voor kinderen (en volwassenen) die niet lid zijn. Er zullen zeker meer verenigingen komen, maar veel zijn hierover nog in voorbereiding. Neem dus regelmatig een kijkje op onze website.

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag

Op 10 juni staat de landelijke buitenspeeldag op het programma. Normaal gesproken is er in het hele land van alles te doen op straat. Helaas kunnen we niet iets groots organiseren, omdat te veel mensen bij elkaar nog niet toegestaan is. Maar ook tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen.

Volg de gemeente    Volg de raad