Header image
3 april
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 1 april 2020
• Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #3
• Noodverordening in regio Rijnmond van kracht
• Enquête Schollebos massaal ingevuld
• Gemeentehuis gesloten rond Pasen
• Gemeente Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus
• Kunstkring lanceert Whatsappgroepen per wijk i.v.m. Coronacrisis
• VVD aan het woord
• Buurtgenoten steunen tijdens coronacrisis? Meld u aan!
• SGP aan het woord
• Balkonlessen en online lessen Sportief Capelle
• Werk aan de weg
Bekendmakingen 1 april 2020

Bekendmakingen 1 april 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #3

Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #3

Derde gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor de medische zorg, het sluiten van horeca en van plekken waar jongeren samen komen, drukte bij het milieupark en hartverwarmende acties zoals de ‘berenjacht’.

Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd.

Enquête Schollebos massaal ingevuld

Enquête Schollebos massaal ingevuld

De enquête van de gemeente Capelle aan den IJssel over het Schollebos is massaal ingevuld. De vragenlijst is door 1360 mensen beantwoord. Doel van de enquête is de mening van de inwoners te peilen over de toekomst van het stadsdeelpark.

Gemeentehuis gesloten rond Pasen

Gemeentehuis gesloten rond Pasen

Maandag 13 april, tweede Paasdag is het gemeentehuis gesloten. U kunt op dinsdag 14 april tussen 9.00 en 12.00 uur terecht voor geboorte- en overlijdensaangifte en het afhalen van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Heeft u dringend een paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig dan maakt u een afspraak voor een aanvraag via 14010.

Gemeente Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus

Gemeente Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn 14 speelplekken in de stad gesloten waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken).

Kunstkring lanceert Whatsappgroepen per wijk i.v.m. Coronacrisis

Kunstkring lanceert Whatsappgroepen per wijk i.v.m. Coronacrisis

Kunstkring Capelle heeft vorig jaar het project Creatief Ouder Worden opgezet. Dit jaar is dit uitgebreid naar alle wijken in Capelle en is de leeftijd van 55 + losgelaten, omdat er ook veel eenzaamheid bij jongeren voorkomt. Helaas is dit project door de Coronacrisis voorlopig tot stilstand gekomen. In plaats daarvan zijn er WhatsApp groepen per wijk aangemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben.

VVD aan het woord

VVD aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van VVD en SGP aan het woord. U leest de bijdrage van de VVD.

Buurtgenoten steunen tijdens coronacrisis? Meld u aan!

Buurtgenoten steunen tijdens coronacrisis? Meld u aan!

Capellenaren die vanwege de corona-uitbraak graag iets willen doen voor hun buurtgenoten, kunnen zich aanmelden via CapelleDoet. Door solidair te zijn met elkaar, komt er toch nog iets moois voort uit deze moeilijke tijd.

SGP aan het woord

SGP aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van VVD en SGP aan het woord. U leest de bijdrage van de SGP.

Balkonlessen en online lessen Sportief Capelle

Balkonlessen en online lessen Sportief Capelle

Helaas kunnen onze normale sport- en beweegactiviteiten voorlopig even niet doorgaan. Sportief Capelle biedt daarom balkonlessen en online lessen aan.

Werk aan de weg

Werk aan de weg

Bekijk hier de actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden.

Volg de gemeente    Volg de raad