Header image
25 juni
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 23 juni
• De TONK uitgebreid!
• Vragenlijst voor zzp’ers
• Proef met digitale huisbezoeken
• Terugblik gemeenteraadsvergadering 14 juni
• Vergaderingen van de commissies
• Doet uw partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022?
• Vergaderingen raad in het gemeentehuis
• Sollicitatiewinkel in Huis van de Wijk Schollevaar
• Doe mee aan ZomerOndernemer
Bekendmakingen 23 juni

Bekendmakingen 23 juni

Lees de bekendmakingen van vergunningen en meldingen, zoals deze ook op woensdag in de IJssel en Lek-streek gepubliceerd zijn.

De TONK uitgebreid!

De TONK uitgebreid!

Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

Vragenlijst voor zzp’ers

Vragenlijst voor zzp’ers

De gemeente werkt aan het breed herstelplan om de lokale economie een impuls te geven. Met deze vragenlijst wil de gemeente Capelle aan den IJssel beter inzicht krijgen in de impact van het coronavirus op de lokale zzp’ers. De resultaten nemen wij mee bij de invulling van het gemeentelijk herstelplan.

Proef met digitale huisbezoeken

Proef met digitale huisbezoeken

Tijdens de coronapandemie is Sociale Zaken van IJsselgemeenten een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee deed Sociale Zaken onderzoek naar het recht op een uitkering in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Reden voor deze proef was dat door de coronaregels fysieke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen. De gemeente Capelle sluit aan bij de proef. De afdeling Publiekszaken gaat de digitale huisbezoeken gebruiken voor adresonderzoek.

Terugblik gemeenteraadsvergadering 14 juni

Terugblik gemeenteraadsvergadering 14 juni

Op maandagavond 14 juni vergaderde de gemeenteraad digitaal. De raadsleden bespraken onder andere de Structuurvisie Detailhandel 2021 en de zienswijzebrief aan het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond. Dit was voorlopig de laatste digitale vergadering. Vanaf maandag 21 juni vergadert de gemeenteraad weer in het gemeentehuis.

Vergaderingen van de commissies

Vergaderingen van de commissies

Op maandag 28 en dinsdag 29 juni vergaderen de commissies in het gemeentehuis en bespreken onder andere de Voorjaarsnota 2021. Raads- en burgerraadsleden vergaderen weer in het gemeentehuis. We volgen de richtlijnen van het RIVM goed op en vergaderen met minder mensen op 1,5 meter afstand. U kunt alle commissievergaderingen thuis live met geluid volgen via de raadskalender: capelleaandenijssel.raadsinformatie.nl. In de raadskalender treft u ook de actuele agenda’s aan.

Doet uw partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022?

Doet uw partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022?

Meld u dan voor 1 juli aan bij de griffie! De griffie van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel inventariseert op dit moment welke nieuwe politieke partijen van plan zijn om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. We zijn gestart met de voorbereidingen van en communicatie over de gemeenteraadsverkiezingen. Deze inventarisatie staat los van de officiële procedure voor nieuwe politieke partijen conform hetgeen daarover gesteld is in de Kieswet.

Vergaderingen raad in het gemeentehuis

Vergaderingen raad in het gemeentehuis

Nu het kabinet de voorzorgsmaatregelen om corona tegen te gaan steeds verder versoepelt, vergadert de Capelse gemeenteraad weer fysiek. Vanaf 21 juni vinden de vergaderingen weer in het gemeentehuis plaats. We volgen de maatregelen en de adviezen van het RIVM op. Wat betekent dit de aankomende periode voor de vergaderingen van de gemeenteraad?

Sollicitatiewinkel in Huis van de Wijk Schollevaar

Sollicitatiewinkel in Huis van de Wijk Schollevaar

Solliciteren is niet ieders hobby. Zeker als je al langer werk zoekt, of wat afstand hebt tot de arbeidsmarkt. Maar als je werk wilt, moet het gewoon. Binnenkort start in Huis van de Wijk Schollevaar de Sollicitatiewinkel. Speciaal voor mensen die een traject volgen bij de werkcoach van Welzijn Capelle.

Doe mee aan ZomerOndernemer

Doe mee aan ZomerOndernemer

Ben je tussen de 15 en 25 jaar en lijkt het je leuk om een eigen bedrijf te runnen? Doe dan gratis en vrijblijvend mee aan ZomerOndernemer en ontdek of het ondernemerschap iets voor je is. In zes weken start je met professionele begeleiding je eigen bedrijf. Met een driedaagse training helpen we je op weg en daarna is het aan jou om de volgende stappen te zetten. Iedere week brengen we een bezoek aan een succesvolle ondernemer in de regio en bespreken we de voortgang.

Volg de gemeente    Volg de raad