Header image
24 december
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 23 december 2020
• Gesloten rond de feestdagen
• Vuurwerk inleveren in Rotterdam
• Capelle zoekt stembureauleden
• Een schoner Capelle doen we samen
• Gooi geen vet in de wc of door de gootsteen
• Ophalen kerstbomen
• Inloggen op DigiD met uw ID-kaart
• ‘Als ondersteuner van een vluchteling doe ik veel mensenkennis op’
• Ruim 1500 kerstkaarten voor Capelse ouderen
• Kerstbomen vol troost in Oostgaarde
• Begin het nieuwe jaar goed: doe een cursus!
Bekendmakingen 23 december 2020

Bekendmakingen 23 december 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Gesloten rond de feestdagen

Gesloten rond de feestdagen

Het gemeentehuis en Werkplein IJsselgemeenten zijn gesloten van donderdag 24 december 16.00 uur tot maandag 4 januari. We zijn een aantal uren open voor een aantal diensten. Op maandag 4 januari 2021 bent u weer van harte welkom.

Vuurwerk inleveren in Rotterdam

Vuurwerk inleveren in Rotterdam

Inwoners van Rotterdam en omliggende gemeenten, zoals Capelle aan den IJssel, kunnen op 22, 23 en 24 december hun vuurwerk inleveren op enkele locaties in Rotterdam.

Capelle zoekt stembureauleden

Capelle zoekt stembureauleden

Voor de Tweede Kamerverkiezing van volgend jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste stembureauleden. De verkiezing is op woensdag 17 maart. Maar enkele stemlokalen gaan mogelijk al op maandag 15 en dinsdag 16 maart open.

Een schoner Capelle doen we samen

Een schoner Capelle doen we samen

De medewerkers van de gemeente en Irado werken hard om ook tijdens de feestdagen de containers op tijd te legen en de stad schoon te houden. Ook tijdens kerst halen we het vuil op zoals u dat gewend bent. We komen langs op tweede kerstdag om de wijkcontainers te legen. Vanaf maandag 28 december rijden we extra routes langs de kerstboom-verzamelpunten.

Gooi geen vet in de wc of door de gootsteen

Gooi geen vet in de wc of door de gootsteen

Bakt u ook lekker oliebollen of andere hapjes met de feestdagen? Vang het vet of de olie hiervan dan na het bakken op in een lege fles of pak. Lever het in bij een inzamelpunt voor vet of breng het naar de milieustraat.

Ophalen kerstbomen

Ophalen kerstbomen

Bent u de kerstboom zat? Sleep ‘m naar een kerstboom-verzamelpunt bij u in de wijk.

Inloggen op DigiD met uw ID-kaart

Inloggen op DigiD met uw ID-kaart

Identiteitskaarten die vanaf 4 januari worden uitgegeven hebben een inlogfunctie voor de DigiD-app. U kunt dus met uw identiteitskaart via de DigiD-app snel en veilig inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of bij uw pensioenfonds. U kunt dan op een veilige manier uw gegevens inzien of wijzigen.

‘Als ondersteuner van een vluchteling doe ik veel mensenkennis op’

‘Als ondersteuner van een vluchteling doe ik veel mensenkennis op’

Het eerste wat opvalt aan Salah: zijn ellenlange benen. De lange, slanke jongen met de ernstige blik komt uit Soedan. ‘Hij is 26, maar heeft al veel meegemaakt,’ zegt Ellen Vermaat. Ellen is Salah’s maatschappelijk begeleider. Via haar vrijwilligersbaan bij Vluchtelingenwelzijn ondersteunt ze hem bij zijn nieuwe leven in Capelle aan den IJssel.

Ruim 1500 kerstkaarten voor Capelse ouderen

Ruim 1500 kerstkaarten voor Capelse ouderen

‘Er zijn maar liefst 1550 kaarten gemaakt’, vertelt Astrid Keerveld, Buurtcoach van Welzijn Capelle. Samen met VitaMotionNow en medewerkers van Aafje, De Zellingen en Welzijn Capelle werden pakketjes gemaakt met een zelfgemaakte kaart, een kaart van de deelnemende organisaties én een uitnodiging voor de Buurtbelcirkel.

Kerstbomen vol troost in Oostgaarde

Kerstbomen vol troost in Oostgaarde

Wijkoverlegplatform (WOP) Oostgaarde zorgde in elf buurten in Oostgaarde voor prachtige kerstbomen met lichtjes. Kinderen en bewoners hingen (zelfgemaakte) versieringen in de bomen. Peter Bruijnzeels van WOP Oostgaarde: ‘We maken bewoners, jong en oud, blij met de kerstbomen en daar gaat het om!’

Begin het nieuwe jaar goed: doe een cursus!

Begin het nieuwe jaar goed: doe een cursus!

Hoe kun je slim (online) vergaderen? Leren om dingen met meer aandacht te doen? Of rustig en duidelijk te praten voor een groep? Leer het bij het Kenniscentrum van CapelleDoet, tijdens de trainingen in januari en februari. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties krijgen voorrang, maar ook Capellenaren kunnen zich aanmelden. Gratis of voor een kleine bijdrage.

Volg de gemeente    Volg de raad